Safety comes first

Hardlopen. In. Het. Donker. Het eerste wat er in me op komt? ‘Ik zie geen reet.’ Dat zie ik overdag al niet, maar ’s avonds zie geen hand voor ogen. En als ik het al niet zie, hoe kan ik dan verwachten dat een ander mij ziet? Juist. Dat kan ik dus niet. Ik ben geen fiets met een voor- en achterlicht. Ik ben een lichaam met een voorgevel en achterwerk.

1. REN TEGEN HET VERKEER IN. Je bent echt, een randdebiel (sorry dat ik het zeggen moet) als je dat niet doet. Deze (on)geschreven regel geldt trouwens ook voor overdag. Door tegen het verkeer in te rennen hebben automobilisten een grotere kans om jou te zien, in plaats van jou over het hoofd te zien.

2. Ga er vanuit dat een ander jou niet kan zien. Specifiek genomen, automobilisten en fietsers. Dus zorg ervoor dat jij ten alle tijden (oog)contact zoekt. Overzie de situatie en handel.

3. Ik wil je niet bang maken, maar als je in de avond loopt vind ik het zelf van groot belang dat je aan iemand laat weten waar je gaat rennen en hoe laat je verwacht terug te zijn. Just in case. Better safe than sorry, right?

4. Laat je koptelefoon thuis. Dat is bijzonder k*t in mijn geval, want ik heb net een nieuwe aangeschaft. Maar niet meer dan logisch. Je dient alerter te zijn, omdat je veel minder ziet.

5. Je vindt het onhandig om met een telefoon in je hand te lopen? Ik vind het onhandig als je iets overkomt, en je daar niemand over kunt berichten. En als je het echt zo onhandig vindt dan stop je hem maar lekker in je sport bh of in een sportarmband.

6. Ik droeg gisteravond een niet-reflecterende outfit en dat was mega onhandig. Ik doemde namelijk telkens uit het niets op. Waardoor tegenliggers me bijna over het hoofd zagen. Om die reden laat ik je de komende week een aantal afterdark proof outfits zien. En tot die tijd vind ik dat je een fietslampje kunt dragen (ik gebruik de mijne als haarelastiek).

Nu is het jouw beurt, aanvulling is welkom. 

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto’s door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Ik gebruikte dit artikel als richtlijn.

P.P.S. Francien verschijnt hier ten tonele in de nieuwe Puma Nightcat & PWR collectie.

Recent