Editorial Maart

Voor alles is een eerste keer. Daar loop je dan. Je hebt voor de gelegenheid een nieuw sportkloffie aangeschaft. Ik zie dat je zelfs make-up draagt. Alles voor de perfecte hardloopselfie (#runfie) nietwaar?

Beginner's luck maandthema maart - GL2R Joyce Bongers (blog) (2)

Weet waar je aan begint. Nee wacht, weet je wel waaraan je begint?

Het was als de eerste keer…
De eerste stap in de juiste richting is zojuist gezet. Je loopt nu zelfs al een volle minuut op een sukkeldrafje door het park. Je voelt je goed en kunt tot je grote verbazing nog ademhalen.

WTF?!
Vier minuten later voel je dan toch echt een steek in je zij. Hoort dit? Vraag je jezelf af. AU! J*zus wat is dit? Wat doe je me aan Francien? Wacht, heb je net voordat je ging nog een complete maaltijd achterover geslagen? Ah, zie hier de boosdoener. Voedsel dat niet te zwaar op je maag ligt was beter geweest, maar dat had je simpelweg niet kunnen weten. Het is namelijk pas je eerste keer. Okay, luister goed naar wat ik zeg. Zit de pijn links of rechts? Rechts? Okay jog rustig door, nee je gaat niet dood. Gooi je rechterarm in de lucht en houd deze daar voorlopig. Gooi je linker arm in de strijd ter ondersteuning, door met je linkerhand je rechter onderarm vast te pakken. Probeer oogcontact met je knappe tegenligger te vermijden, anders lijkt het net of je bevroren naar hem zwaait. Dat komt ook weer zo creepy over. Misschien kom je hem nog een keer tegen als het je lukt om een tweede ronde te lopen. Okay, voel je dat de pijn minder wordt? Ja? Niet? Okay lees dan eerst maar even dit en doe dat al lopend. Ik wil niet dat je tegen iemand aanloopt. Kun je ook direct de perfecte hardloopselfie maken, want nu zit je haar nog goed en je mascara nog boven je oog in plaats van eronder. Annemerel (de koningin van de hardloopselfies kan je het beste uitleggen hoe zo’n #runfie het gemaakt dient te worden.

Beginner's luck maandthema maart - GL2R Joyce Bongers (blog) (12)

Duurt lang
Okay dit duurt te lang. Schiet op. Het is tijd om de draad weer op te pakken. Misschien een idee om de volgende keer voordat je begint eerst even dit schema erbij te pakken. Dat voorkomt dat je jezelf ‘over’loopt. We gaan dus nu over op de volgende training: afwisselend 1 minuut hardlopen, 2 minuten wandelen. Herhaal vijf keer. Dit voorkomt ademnood en eventuele blessures. Je kunt de timer van je smartphone gebruiken, aangezien je toch al non-stop met je telefoon in je hand loopt. Noem het een niet aangeboren afwijking die je op latere leeftijd hebt ontdekt. Ik hoor overigens ook bij die club.

OMG
Je bent nu bezig aan je één na laatste herhaling. Dit gaat je gemakkelijk af he? Mooi. Don’t over do it. Let’s take it nice and slow. Hey, kijk eens wie je daar hebt! Subtiel naar links kijken. OMG! Wat doe je nou? Ik zei subtiel. Je had in ieder geval oogcontact. Okay, voor je kijken, doorlopen.

Beginner's luck maandthema maart - GL2R Joyce Bongers (blog) (15)

BEGINNER to WINNER!
Het is tijd voor de laatste versnelling. Geniet ervan. Kijk om je heen. Zie je dat er vandaag meer meisjes zijn zoals jij? Je staat er niet alleen voor. Ik ben er voor je en Joyce trouwens ook. De aankomende maand draait om jou. From BEGINNER to WINNER! En met een beetje #beginnersluck ben jij aan het eind van deze maand een volmaakt hardloopster.

BTW YOU’VE MADE IT! AND THIS IS WHAT IT FEELS LIKE! MORGEN WEER?

?

Francien & Joyce 

Foto’s gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent