Heroes

Sporthelden.De olympische spelen zijn nu al een tijdje bezig en ik vind het echt fantastisch om naar te kijken. Ik kan eigenlijk zo de hele dag voor de tv zitten (doe ik natuurlijk niet). Het idee dat de mensen die daar staan 4 jaar lang alleen maar bezig zijn geweest met een gouden medaille vind ik echt zo ongelooflijk! Tegelijkertijd is het ook een soort inspiratie. Als je ergens maar hard genoeg voor werkt dan gaat het lukken. Het is natuurlijk een deel aanleg en talent, maar zeker ook een heel groot deel doorzettingsvermogen. Het geeft me hoop voor mijn eigen sportdoelen, maar ook in het leven buiten sport kun je volgens mij heel veel van topsporters leren.

Als voetballer of tenniser heb je als klein kind al heel duidelijk een held kunnen aanwijzen. Iemand die je achterna wil. Je bent of voor Ajax of voor Feijenoord en wil allemaal net zo goed worden als Messi of Federer. In hardlopen is dat veel minder zo. Natuurlijk heb je de fantastische sprinters als Usain Bolt, of de top marathonloopster Lorna Kiplagat. Maar dat spreekt mij allemaal nog echt niet zo aan. Voor een goede 100M sprint ben ik overduidelijk veel te langzaam en de marathonloopsters zijn nog niet echt de boegbeelden die we nodig hebben. Dus ik ben op zoek… Naar het boegbeeld van de Nederlandse hardlopers. Weetje, misschien zijn we dat gewoon zelf wel! Zoveel mensen in Nederland lopen hard. Als je waar dan ook in Nederland een rondje loopt kom je altijd wel een andere hardloper tegen. Die kan er weer voor zorgen dat je harder gaat lopen om hem in te halen, of om in ieder geval niet af te gaan.

Ik zeg, kijk naar de Olympische Spelen, neem een voorbeeld aan de mentaliteit (zonder te overdrijven natuurlijk;)) en pas dat toe op je runs. Ik weet zeker dat je dan jezelf gaat verbeteren. Ik ga in ieder geval mijn nieuwe mantra vandaag in de Achterhoek uitproberen;)

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent