Marloes: Haters gonna hate

‘Ik vind echt geen reet aan hardlopen.’ Stilte. Ik sta op een feestje en het is bekend dat ik fanatiek hardloop.

Mijn dunne(re) ‘post-marathon-hardlooplijf’ krijgt complimenten galore. Helaas vrijwel altijd gevolgd door een anti hardloop opmerking. ‘Je loopt dan gewoon 20 kilometer? Achter elkaar? Wat een hel. Echt verschrikkelijk dat hardlopen. Wat doe je dan de hele tijd? Zo saai.’ Tja, hoe ga je dan nog verder met een gesprek. Ik heb inmiddels drie strategieën bij mezelf ontdekt. Doe er je voordeel mee.

Strategie 1: Ja, dat klopt. Ik ben een gekkie
Ik snap zelf de helft van de tijd ook niet waarom ik zo graag hardloop. Ik besluit mij achter de hater in kwestie te scharen en geef toe dat ik wel knettergek moet zijn. Samen lachen we. ‘Ja, echt knettergek,’ lacht mijn gesprekspartner en ik krijg een klap op mijn schouder terwijl mijn gesprekspartner weer wegloopt. Ik blijf achter met een dubbel gevoel. Wacht even, dit was eigenlijk helemaal niet lief.

Strategie 2: I am your trainer
‘Nee, maar heb je het weleens geprobeerd? Het is echt niet zo erg als je denkt. Je moet gewoon heel rustig beginnen. Eerst minuutje wandelen, minuutje hardlopen. Zo ben ik ook begonnen. Ja, ik kon er echt niets van, maar look at me now: die onsportieve loopt gewoon marathons. Ik kan wel een schemaatje voor je maken? Of loop een keer een rondje mee, ik ga echt heel langzaam.’

Mijn gesprekspartner haat misschien, maar ik duw die liefde voor het hardlopen gewoon door zijn strot. Mijn missie in het leven is om zoveel mogelijk mensen aan het hardlopen te krijgen. Dat snap je. Of niet.

Strategie 3: Knik en drink je wijn
Of je cola, of je thee, of je Gin&Tonic. Knik lief en neem een slok. Dit is de luie aanpak. De juiste aanpak voor de derde persoon op datzelfde feestje die komt melden dat hardlopen prut is alsof je een soort van ‘anti hardloop meldpunt’ bent. Dit is de ‘weet-je-wat-laat-maar’ aanpak. Deze aanpak werkt wel zo rustgevend, want welke sport je ook doet, het is nooit goed. Als je bijvoorbeeld graag bokst of lekker iedere week in de gewichten hangt, dan was dat vast ook kut geweest. Ik zal er in ieder geval geen rondje minder om lopen. Haters gonna hate.
_______

Marloes wie?!
Marloes Berghege is schrijfster (voor &C en Girls Love 2 Run) en loopt hard. Niet heel hard, maar ze loopt wel. Marathons zelfs en dat kan ze zelf ook nog steeds niet geloven. Verder is Marloes bekend (bij cafetaria Toetje), een absolute lees nerd, doet ze allang niet meer waar ze voor gestudeerd heeft, draait ze graag Hazes en niet eens stiekem, wordt ze kriebelig van lange nagels en is ze getrouwd met een sport gekkie.

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Recent