Hoerenplank?!

Plompverloren. Sta ik te zijn in de gym. Ik begin opnieuw. Ik heb geen kracht in mijn billen, benen en borsten. Terwijl ik plaatsneem op het eerste apparaat krijg ik een uitzicht aangeboden op de hoerenplank. ‘Pardon, wat zeg je Frans?’ ‘Nee ik spreek geen Frans.’ Ow wacht, je hebt het over de hoerenplank. Dat een is plank, die eigenlijk geen plank te noemen valt. De billen steken zo hoog in de lucht dat menig loslopend wild (lees: het andere geslacht) per direct (zichtbaar) last krijgt van iets dat ‘de ochtend heet.’ Tot zover mijn uitzicht. Beginners, net als ik. Die eigenlijk geen weet hebben van waar ze mee bezig zijn. Zo voel ik mij dus ook.

Ik moet van mezelf 3 x 20 buikspieroefeningen doen. Helaas glijden de handvaten van het buikspier apparaat telkens uit mijn handen, wegens intense zweethanden. Een gevolg van mijn 20 minuten cardio voorafgaand aan de krachttraining. Ik veeg mijn handen af aan mijn tight die afzakt. Deze actie draagt niet bij aan het oplossen van mijn probleem.

Stront chagrijnig staar ik ondertussen naar de twee die al minutenlang de hoerenplank uitvoeren. Zwaar, maar zonder resultaat. De buikspieren worden op deze manier namelijk niet aangespannen. Maar wie ben ik om ze dat te vertellen?

Ik schuif ondertussen door naar het volgende apparaat. In squatpositie moet ik ditmaal 3 x 15 herhalingen doen. Goed voor mijn bovenbenen en billen. Die laatstgenoemde vindt er overigens geen reet aan. Als ik ergens halverwege ben, krijg ik het op de heupen. Ik loop naar de wc. De rode zee is er niets bij. G*dverdomme. Is it that time of the month again?

Wist je trouwens dat je pijngrens hoger is als je ongesteld bent? En daarom ga ik door met mijn oefeningen. In de wetenschap dat ik nu meer aankan. Leuk. Maar nietszeggend als je, net als ik geen idee waarom en waarvoor je traint. Ik hoef geen lichaam waarmee ik op de cover van de Women’s Health kan. Ik zoek enkel een lichaam dat in maat 38 past en blijft passen.

Francien, waarom ga je niet gewoon weer een marathon lopen? Omdat ik op dit moment niet opzoek ben naar een legitieme reden om alcohol af te slaan op de eerst volgende birthday fissa ‘omdat ik een marathon ga lopen.’ In de tussentijd vermaak ik me met halve marathons en jou bijstaan!

Dit kind, genaamd Francien, heeft een uitdaging nodig. En snel ook. Anders raak ik uitgelopen. En nee dan bedoel ik niet de Rotterdam Marathon, vrijwillig de hel opzoeken in eigen land, mij (nog) niet gezien.

En tot die tijd blijf ik plompverloren losgaan in de gym of hangend op de bank kijkend naar Suits en Younger.

?

Francien

Foto’s gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent