How deep is your dip

Hardlopen. Ik doe het nu een aantal jaar en kan er vaak echt van genieten. Het voelt soms als meditatie. Even niks aan mijn hoofd en alle gedachten op een rijtje. Maar er zijn ook altijd momenten waarop ik alles behalve zin heb om te gaan. Wat doe je dan?

Hard gewerkt, druk, slecht weer, you name it, excuses genoeg, maar m’n hardloopschema geeft toch echt aan dat er vandaag een run op het programma staat. Wat doe je dan? Het beste is natuurlijk toch gaan;) Maar dat is nou juist zo moeilijk! Ondanks dat ik weet hoe lekker ik me achteraf altijd voel, er zijn van die dagen dat ik veel liever op de bank zit (in mijn joggingbroek, dat dan weer wel!). Nu heb ik de mazzel, of de pech (het is maar net hoe je het bekijkt) dat ik dagelijks een blog bij moet houden over sporten en dus continu op zoek ben naar inspiratie. Quotes als onderstaande kunnen me nog wel eens naar buiten krijgen bijvoorbeeld. Maar ook vriendinnen die hun laatste running-prestaties delen op Facebook zijn heel motiverend (ik kan natuurlijk niet achterblijven). Dus een tip: omring je met actieve mensen. Daarnaast, stel jezelf op baaldagen geen enorme doelen. Stond er eigenlijk een 10 KM run op het programma? Vervang deze door een ‘ik-kijk-wel-hoe-het-gaat run’. Want zoals hieronder staat, een workout is een workout en dat is nog altijd beter dan geen workout;)

Wat doe jij om de dipjes te omzeilen?

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin

Recent