How to organize your closet like a fashion-pro?

Naast rennende meisjes, blijven we ook meisjes van de mode. Daarom vandaag een fashion-topic. Heb je ook een kast die uitpuilt? En waarin het overzicht ver te zoeken is? Dan is het aan te raden om de onderstaande lessen eens goed te lezen.

Les 1: ruimte
Ook in het bezit van een te kleine kast? Stop met proppen. Sorteer je kleding. Splits je winter garderobe van je zomer garderobe. Hang en leg alleen de kleding van het seizoen in je kast. Je winter garderobe mag je best verplaatsen naar de kast van je lover. Of naar een kast in de logeerkamer. De overgebleven garderobe komt nu veel beter tot haar recht. Laat ruimte tussen de hangers, dit zorgt voor overzichtelijke aanblik.

Les 2: gebruik je mooiste kledingstukken als decor
Heb je ook een prachtig pronkstuk in je kast hangen? Gebruik het dan als decoratie. Hang bijvoorbeeld je meest geliefde jasje op voorkant van je kastdeur (Ikea heeft hiervoor speciale haken ontwikkeld). Zo krijgt je pronkstuk de aandacht die het zo hard verdient.

Les 3: sorteer per type kledingstuk
Liggen al jouw kledingstukken ook verspreid door je hele kast? Sorteer per type kledingstuk. Schoenen bij schoenen, jeans bij jeans ‘and so on’. Op die manier kun je veel gemakkelijker kledingstukken terugvinden en het ziet er een stuk overzichtelijker uit.

Les 4: selecteer op kleur
Heb je ook een hanggedeelte in je kast? Hang je kleding dan op volgorde van kleur. Werk van donker naar licht toe. Dit zorgt voor een heel verfrissend en georganiseerd aanzicht.

Les 5: kledinghangers
Heb je ook 46 verschillende kledinghangers in je kast hangen? Misschien is het dan een idee om even een bliksembezoekje aan de Ikea te brengen. Koop daar 50 identieke kledinghangers en verlaat de Ikea zo spoedig mogelijk voordat je meer geld uitgeeft dan je lief is. Zet je 46 ‘oude’ kledinghangers direct bij het grof vuil.

Les 6: transparante boxen
Ben je ook koopziek? “Welnee ik ben alleen verslaafd aan schoenen.” Een veel gehoord credo van mijn bff. Wegens gebrek aan ruimte liggen mijn schoenen onderin de kast. Is dat bij jou ook het geval? Transparante boxen bieden wellicht een oplossing voor dit ‘dringende’ probleem. Kijk eens goed naar je al je schoenen, sommige kunnen echt niet meer. Misschien is het tijd voor de kledingcontainer? Recyclen noemen ze dat. Goed bezig! Stop de overgebleven paren in transparante boxen. De boxen zijn gemakkelijker op te stapelen en zorg voor een overzichtelijk geheel. Maak een foto van ieder paar en bevestig deze op de voorkant van de box. Handig en het ziet er ook nog heel leuk uit.

Les 7: houd de vloer kledingvrij
Gooi je ook altijd alle kleding op de grond? Niet meer doen. Verspilde moeite, want je zult het uiteindelijk ook weer moeten opruimen. Zorg ervoor dat je vloer kledingvrij blijft. Dat ziet er wel zo netjes uit.

Les 8: sportkleding
Reserveer een plekje in je kast voor al je sportkleding, dit voorkomt dat je je eerst door stapels shirtjes, leggings en jurkjes heen moet worstelen. Dat zou al een hele workout an zich zijn.

Les 9: uitstallen
Zorg ervoor dat je favoriete (kleding) accessoires zichtbaar zijn, stal ze uit! Want wat je niet ziet draag je ook minder vaak, omdat je er simpelweg niet aan denkt. My favorite accessoires van dit moment, een oranje clutch, zalmroze armbanden en een grijze zomersjaal, liggen op prominent plekje in mijn kast. Iedere dag word ik met ze geconfronteerd!

Les 10: walk-in closet
Tot slot, past al je kleding nu nog steeds niet in je kast (of in die van je lover)? Koop er gewoon een kast of kledingrek bij. Je kunt natuurlijk ook je papa, broer of vriend lief aankijken en wie weet staat er dan binnenkort wel een walk-in closet in je huis.

Ziet jouw kast er binnenkort ook uit als die van fashion-pro?

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin

Recent