Huawei watch: All flash and some fury

Pop-up tech afdeling GL2R
Als pop-up tech afdeling van Girls Love 2 Run, krijg ik een Huawei Google Watch in mijn handen gedrukt.
‘Dit is jouw terrein toch? Test jij hem even?’ Ik bekijk het horloge en zet mijn allebeste Tweakers gezicht op.
‘Zeker,’ zeg ik terwijl ik net even iets te nonchalant door de verschillende schermen scroll en net niet kan voorkomen dat het horloge zichzelf naar de fabriekinstellingen terugzet. ‘Er staan trouwens allemaal leuke Google Workouts op.’ ‘Volgens mij niet meer…’

Reset?!
Dit had overigens niets met het horloge zelf te maken. Mijn vingers weten om de een of andere redden binnen no-time de format/reset to factory settings/wipe all data knoppen te vinden. Vakantie Mexico 2009 kan het niet navertellen (,want de camera heeft dankzij mij niet onthouden). Maar deze skill maakt mij altijd een goede beta tester. After all, een iPhone wordt ook gemaakt onder het mom ‘een mongool kan de was doen.’ Dus, wassen maar.

13918439_1181957755194024_5415479_o

Smartwatch
Okee een smartwatch dus. Van Huawei voor Google. En er kunnen workouts op. Aan de ene kant een concurrent voor de Apple Watch, aan de andere voor de Fitbit. En eerlijk is eerlijk. Qua uiterlijk vind ik dit oprecht de slickste smartwatch die ik tot nu toe gezien heb. Gewoon een klassiek model. Strak, simpel. Het lijkt niet perse op een smartwatch totdat het scherm aangaat en het heldere kleurenscherm je gezicht verlicht. Wat overigens een leuke feature is dat er een flashlight functie op zit. Je scherm wordt wit en gaat op maximale helderheid. Genoeg om de weg naar de WC te vinden bij die scharrel met dat gekke huis, zonder dat je met die bouwlamp die op je telefoon zit de buren laat denken dat er een huiszoeking plaatsvindt. Het kan dus van pas komen.

Workout
De Huawei watch is geen puur sporthorloge, maar doet het zeker goed als activity tracker. De hartslagmeter die onder het horloge zit trackt de hele dag je hartslag en daarmee ook je calorieën. Top als je aan het tellen bent dus. Minpuntje – omdat alles werkt met een touchscreen en niet met fysieke knoppen is het tijdens een workout niet echt relaxed om tijdens een straffe cardiosessie met je settings te gaan hannesen. Mijn interval run werd wel geregistreerd maar ik moest halverwege opnieuw op start drukken. Misschien ook mijn fat finger syndrome. Bovendien is de watch vrij zwaar voor een run. Sta je te liften in de gym dan kan het je ideale partner zijn met timers, herinneringen en dus je hartslag. Fijn als je wil weten hoeveel calorieën je tijdens je krachttraining verbrandt.

13901607_1181957725194027_680006030_o

Francien, testte het horloge overigens ook even zelf uit onder leiding van Lienke. Die beste vrienden is geworden met dit prachthorloge.

Google Integratie
Beter nog dan je fitnesstracker, helpt Google je met het zijn van je fitness planner. De vernieuwde Google Agenda app laat je kiezen welke activiteiten je wanneer wilt doen en hoe vaak. Als je 3 keer per week wilt sporten, maar je hebt een workout gemist, no worries, Google plant om je agenda heen en zet een nieuwe datum om het goed te maken. Beter nog, je kunt instellen hoe vaak je met Ma wil bellen in de maand en herinnert je als je het nog niet gedaan hebt. Hetzelfde geldt voor je pianoles en het uitlezen van dat boek wat al maanden naast je bed ligt. Geef aan Google aan hoeveel uren je in de week wil maken, en het wordt om je andere activiteiten heen gepland. Dit had ik nodig. Workouts in je agenda zetten vond ik altijd al irritant omdat je uiteindelijk altijd later of eerder of niet gaat. Het is voorbij met al je geplande workouts die je normaal gesproken niet nakomt. Deze watch zorgt ervoor dat je de tijd en ruimte krijgt om al je geplande workouts te volbrengen. Deze dynamische toekomst gaat jou en mij beter maken. En zorgt ervoor dat je je minder schuldig voelt als je een keertje eentje uitstelt.

Android telefoon
Huawei watch draait op Android, het besturingssysteem van Google. Dat betekent dat mensen met een Android telefoon ook een aantal exra voordeeltjes hebben ten op zichte van de Iphonegebruikers. In de Playstore is er een gigantische hoeveelheid watch faces te vinden waardoor je je telefoon er zo uit kan laten zien zoals je wil. Als iPhone gebruiker moet je het doen met het beperkte aantal wat beschikbaar is gesteld door Huawei zelf. Overigens kun je ook met verschillende horloge bandjes je watch aanpassen zoals je dat wilt. Ondanks dat, is de Huawei is misschien wel wat mannelijk. Tijdens mijn testperiode kreeg ik voornamelijk complimenten van andere mannen. Tijdens de Gay Pride in Amsterdam stonden er letterlijk een stuk of 5 mannen mijn horloge te bewonderen.

Cadeau
Bottomline op de onderste regel: de Huawei Google Watch doet wat een klassiek (mannen)horloge ook doet. De tijd aangeven en er verder gewoon erg vet uit zien. Wat mij betreft de eerste smartwatch die dat voor elkaar weet te boksen (looking at you Apple). Maar daarnaast heb je nog een ton aan andere features om je healthy en fit te houden. Het is dus het perfecte cadeau voor je vriendje.

Doei.

?

Zweetdate (Francien & Joyce)

Fotografie door Teddy Jansen

Follow my blog with Bloglovin, Facebook Instagram & Twitter

Recent