HUAWEI’S (& JOYCE’S) NIEUWSTE GADGET

‘De nieuwste Huawei sportwatch komt uit, Joyce & Francien. Willen jullie hier als eerste kennis mee maken?’ JA! We zijn duidelijk niet de enigen die dit willen. De laatste keer dat ik (Joyce) zo’n lange rij zag voor een feestje was voor het concert van Beyoncé en Jay-Z. Wat trouwens ook wel echt het beste concert ooit was. Dus mijn verwachtingen zijn hooggespannen als ik de rij zie voor het Huawei-gebouw voor de lancering van de nieuwste aanwinst P10 en de sportwatch 2. ‘Joyce, je gaat echt te snel. Waar ben jij?’ Oh! Ja, nu je het zegt. We (ik & Sanne mijn assistent voor deze dagen) zijn in Barcelona op uitnodiging van Huawei, waar het WorldMobile Congres plaatsvindt met dus een hele hoop nieuwe telefonische/technische snufjes.

Blogpost Huawei - GL2R (1)

Terug naar de rij. Zoals een echte dame betaamd gaan we natuurlijk niet achteraan staan. Het gros van dit gezelschap bestaat uit (Aziatische) mannen dus twee (lief lijkende) vrouwen die zonder iemand aan te kijken bijna vooraan aansluiten, daar werd geen kik voor gegeven.

We zijn binnen. Gezien we bijna als eersten binnen waren sloten we net achter de vips aan op een stoel. Een aantal grote Huawei-namen kwamen een voor een het grote podium op. Eerlijk moet ik wel bekennen, die Chinese CEO van Huawei heeft een redelijk onverstaanbaar Engels accent en voordat we iets over de sportwatch hoorde, waren we zo’n anderhalf uur verder. Om 3.30u de wekker, 7.00u vliegen, om 14.00u op een redelijk comfortabele stoel tussen Aziatische zakenmannen, verlichting gedimd en luisteren naar iemand die net niet te verstaan is, is best een uitdaging. Wat ik vooral van het eerste stuk meekreeg is dat ik Huawei volledig verkeerd uitspreek (je zegt dus; Ghu-wá-wei, heel snel en de klemtoon op wá). Af en toe dutten we een heel klein beetje in. Tot het moment dat Sanne mij aantikt. DAAR IS-IE! Ineens zijn we wakker. Luisteren vol spanning en zijn ergens ook best trots te weten dat deze straks om onze arm hangt te shinen. Na de presentatie duiken we de demonstratieruimte in en bekijken we de nieuwste producten van Huawei eens van heel dichtbij.

Blogpost Huawei - GL2R (2)

Blogpost Huawei - GL2R (3)

Alle indrukken die dag geven ons een voldaan gevoel (lees: we vallen om) en gaan richting onze Airbnb. We leggen de horloge op een plek waar hij verder kan shinen en gaan slapen.

‘Hua-hai Sanne, goedemorgen!’ Op ons programma: een rondje rennen, een strandwandeling en eten bij een restaurantje waar ik ooit (26 oktober 2013 om precies te zijn) gegeten heb en ik daar hele warme herinneringen aan heb. Vooral aan het toetje. Dit was het beste toetje ooit. Een chocoladetaartje. Beetje knapperig maar het chocolade gleed er ook uit nadat je je vork erin prikte om er een stukje af te halen (de volgende link is kijken op eigen risico. Hét taartje is hier te bekijken).

Joyce… Ja? Even terug naar je verhaal. Jullie gingen rennen. Oja, we besluiten om naar park Güell te gaan. Dat ziet er én leuk uit, het is op redelijke afstand van onze Airbnb. Ik ben een sprinter weten jullie nog? Bij meer dan 3 kilometer begin ik af te takelen. Ja, écht. De zon schijnt, we staan buiten, onze hartslag wordt gemeten; 80 per minuut. Dat kan harder en we beginnen met rennen.

Blogpost Huawei - GL2R (4)

Terwijl de zon ons gezicht verwarmd komen we langs de meest gezellige Spaanse straatjes en komen we erachter dat park Güell op een heuvel ligt. Dit wist ik wel, maar op dat moment even niet (meer).  Dat stond niet in onze planning. Je moet je eigenlijk ook beter voorbereiden. Laten we het er maar op houden dat onze horloge direct wordt uitgetest op de juiste hartslagnotering in de hoogste vermoeidheid.

Het is trouwens voor een sporthorloge leek zoals ik gemakkelijk in te stellen. Huawei staat bekend om de Android-besturing maar is ook te koppelen aan een iPhone. Wil je alle gegevens juist verzamelen? Dan moet je wel een Google-account hebben om je horloge aan te koppelen.

We staan inmiddels weer in de rij. Ditmaal op park Güell te betreden. En even rust komt mij goed uit (ik ben een sprinter had ik dat al gezegd?).

Blogpost Huawei - GL2R (5)

Blogpost Huawei - GL2R (6)

Joyce’ overhoring. Zet even de belangrijkste dingen op een rij. Ingebouwd GPS-systeem, check. Live hartslagmeting, check. Hij kan tegen water, niet gecheckt, maar indien nodig duik ik nog een zwembad of zee in voor jullie om dit te dubbel te checken. Trainingscoach, check. We hebben zelfs gezien dat je live op je scherm iemand een oefening ziet voordoen. Oja, laatste dingetje wat dat me nog te binnen schiet. Via Bluetooth kun je naar je favoriete muziek luisteren tijdens je workout. Er is dus eigenlijk geen reden meer over om niet over te gaan tot beweging. Je kan trouwens ook een simkaart insluiten (een kleintje), zodat je telefoon thuis kan blijven en toch bereikbaar bent en er zelfs mee kan bellen. Wat je eigenlijk niet moet doen want je bent aan het rennen en je moet op de weg letten. Dus even een tip van het (Girls Love 2 Run) huis. Zet de muziek, hartslagmeteren run workout aan en kijk voor je.

Blogpost Huawei - GL2R (7)

Blogpost Huawei - GL2R (8)

Blogpost Huawei - GL2R (9)

Blogpost Huawei - GL2R (10)

Blogpost Huawei - GL2R (11)

Om de reis goed af te sluiten besluiten we naar Bunkers (Búnquers del Carmel op z’n Spaans gezegd) te gaan. Een plek die ik gezien heb op Instagram en ik wil weten of het echt zo mooi is of gewoonweg #instacrap. Je kunt op deze plek de gehele stad zien en foto’s maken alsof het lijkt je op het randje van de afgrond zit. Je kunt er met de taxi heen rijden maar het laatste stukje (15 min.) moet je lopen. Mijn fotografiehart gaat er sneller van kloppen en dat is te zien op mijn nieuwe Huawei-sporthorloge. Het blijkt niet te mooi om waar te zijn. Wederom een tip van het huis. Ga hierheen.

Blogpost Huawei - GL2R (12)

Blogpost Huawei - GL2R (13)

PS. Meer over deze reis en de week van Francien te zien in de nieuwste FranZien vlog of hieronder.

PS. PS. De horloge ligt trouwens vanaf (ongeveer) eind maart in de winkel voor 329 euro. Maar hier al wel te reserveren!

PS. PS. PS. Weet je waar ik trouwens echt van baal tijdens deze reis? Het chocoladetaartje van een aantal jaren terug is van de kaart.

?

Joyce (& Francien)

Fotografie: Sanne Elbers & Joyce Bongers

Girls Love 2 Run X Huawei

Recent