Ich Bin Ein Berliner

De tijd vliegt of Francien vliegt? De afgelopen maand ging ik iedere twee weken op reis. Dit weekend breng ik door in Berlijn. En nee, ik was geen voorstander van Berlijn. Het oogt er op TV naar mijn idee altijd zo grauw. Maargoed dat is de TV. En normaal geloof ik alles wat ik op TV zie ;). Vanaf Schiphol stond ik binnen het uur ergens op een minivliegveld in Berlijn. Natuurlijk schoot ik bij aankomst direct door naar de McDonalds voor een Happy Meal, maar nog belangrijker, Duitsland beschikt over de McFlurry Smarties!

Nog géén anderhalf uur later bevond ik me in een cocktailbar. Na twee MaiTai vond ik het welletjes. It’s was time to go home! Waar ik me precies in Berlijn bevind? Geen idee, maar als ik mijn bron mag geloven valt de wijk te vergelijken met de Amsterdamse Jordaan. Het is op steenworp afstand van de grote en prachtige winkelstraat (ik ben de naam volledig kwijt).

Gisteren startte ik mijn dag, met mijn favoriete snack die ik in Nederland maar moeilijk verkrijgbaar vind, PRETZEL(S). Vervolgens werd de metro gepakt, lopen is zeg maar niet mijn ding ;), naar het dé winkelstraat. Wat nou Berlijnse Muur en Alexanderplatz? Daar ga ik wel heen als de winkels gesloten zijn. Vandaag dus!

Helaas was en is mijn portemonnee na San Fran en New York LEEG. Dus het werd een wel kijken NIET kopen dag. Althans dat was de bedoeling. Aan de start van dé winkelstraat (hoe heet die verdomde straat nou?) bevond zich de hemel op aarde! NikeTown én Zara. Ik stormde naar binnen bij de Zara opzoek naar een paar boots! Ik heb hele mooie gevonden, maar ja die niet meewerkende bankrekening gooide roet in het eten.

Toen ik na een uur uit de Zara kwam, dook ik direct Nike Town in. WOW wat issie groot en mooi! Aldaar vond ik het nodig om een streetstyle aka shopstyle fotoshoot te doen. Fotograferen was niet toegestaan. Maar ach ik heet Francien en met een slap lulverhaal kom je soms best ver. Zo ook nu. Op mijn beste Duits/Achterhoeks/Engels gooide ik er een verhaal uit waarin de woorden sport en blogger een prominente rol speelden. Zie hier het resultaat van de ietwat ongepaste shoot locatie.

Aan die hele grote winkelstraat zitten ook drie H&M’s. Was mijn portomonee bij Nike Town en Zara nog leeg. Hier wasie in één keer gevuld. In iedere H&M kocht ik iets. Het begon met iets kleins, een studded riem. In winkel twee vond ik drie prachtige jurken. De gekozen jurk staat nog niet gefotografeerd. Maar de onderstaande jurk komt misschien volgende maand wel in mijn kast…?

In winkel drie kocht ik een winterjas die ik in Nederland al had zien hangen en waar nu 50% korting op zat. Ja die ging ik toch echt niet laten hangen. Eigenlijk wilde ik de onderstaande jas aankopen, maar 389 euro voor een jas… Tja daar kan ik ook een bed voor kopen (in desperate need of a bedbank). Maar hij is wel écht heel mooi!

s ‘Avonds koos ik ervoor om sushi te eten. In Duitsland is voedsel naar mijn mening véél en véél goedkoper! Voor nog geen 15 euro had ik een menu en nog allerlei andere extra rolletjes.

Daarna keerde ik terug naar de cocktailbar om één MaiTai achterover te slaan. Waarom maar één? Omdat er vandaag gerend gaat worden!

Ga jij vandaag nog rennen of houdt de regen je tegen? En zijn er nog Girls die meedoen aan de Zevenheuvelenloop vandaag? SUCCES! 

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

Recent