#1 Ik doe mee aan de ramadan

Bloedserieus zit ik hier achter mijn laptop. Komt vast door het gebrek aan suiker. Mijn wekker ging vannacht om 03:30 uur. De ramadan is in aantocht. Althans mijn deelname eraan. Toch besluit ik dat ik liever (verder) slaap dan eet. En dus keer ik me om. Om 08:29 stap ik mijn bed uit. De zon is op. Dat betekent definitief dat ik niet meer mag eten tot zonsondergang. Ik denk bij mezelf, dit is onmogelijk. Ik doe morgen wel mee. Toch voel ik me uitgedaagd. 24 uur zonder eten en drinken. Ik at gisteravond voor het laatst namelijk om 22:04 uur een truffel pizza en dronk een half blikje Coca-Cola Zero weg.

Geen slaapkamerworkout?!
Mijn zweetdate vindt het overigens een minder goed idee. Iets met een slaapkamerworkout waaraan ik ook niet mag deelnemen, want ook dat is verboden. Ik krijg wel een kus van hem, ook dat mag niet. ‘Mag niet.’ zeg ik tegen hem. ‘Nu ben je niet meer halal.’ zegt hij vrolijk terug. ‘Dat telt niet, jij kuste mij.’ zeg ik fel. Die zien we daar maar even door de vingers.

Doe even normaal
Ik wil eigenlijk dat mijn dag zo normaal mogelijk verloopt. Daar hoort ook sporten bij. Het ontbijt behoort helaas (niet meer) tot de mogelijkheden. Ik doe alles wel een versnelling langzamer. Het hardlopen gaat me goed af. Alhoewel ik mijn achterhoofd met de gedachte speel dat ik nog tot 22:00 uur zonder eten zit. En dus jog ik 2.18 kilometer in een sukkeldrafje. De resterende 1.5 kilometer leg ik lopend af. Het is goed geweest.

Aandachtsoverschot
Ik merk wel dat eten en drinken continue mijn aandacht hebben, maar dat ik het wel heel bewust kan laten liggen. Omdat ik nadenk over het niet tot mij nemen van datzelfde eten en drinken. Eten en drinken is bijzaak tijdens de ramadan. Het gaat erom dat je het afgelopen jaar overdenkt en de keuzes die je gemaakt hebt. Ik merk in mijn geval, dat het vooral heel veel rust brengt. Het is heel duidelijk. Hou ik van, duidelijkheid. Van zonsopgang tot zonsondergang mag ik niet eten, drinken, roken, vrijen, liegen en vloeken.

Dear lie
Roken doe ik gelukkig niet aan. Een potje batsen kan wachten tot vanavond. Liegen kan ik als de beste, maar gelukkig hoef ik vandaag met nagenoeg niemand te praten, dus dat komt ook wel goed. Niet vloeken, daar moet ik wel even rekening mee houden.

Van A tot Z
En weet je wat ik me ook bedenk, ik doe alles wat ik doe heel bewust. Ik heb bewust van mijn haar en make-up van A tot Z gedaan. In plaats van A tot D (wat ik normaal gesproken altijd doe, vandaar dat het ook zo warrig zit). Deze blogpost schrijf ik heel bewust. Ik wil de hele tijd woordgrapjes maken, maar merk dat ik er te serieus voor ben.

Mentale kwestie
Weet je wat ik ook merk, dat het vooral een mentale kwestie betreft. Je moet weten van jezelf dat je het kunt. En dan lukt het je. Dat idee heb ik.

Snapchat
Kortom dit is update 1 en ik voel me ontzettend goed, omdat ik het tot nu toe goed weet vol te houden. Ik kom later vandaag bij je terug met update 2. BTW op Snapchat (gebruikersnaam: girlslove2run) kun je mijn ramadan avonturen live meebeleven.

Zou jij het kunnen denk je?

?

Francien (& Joyce)

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Foto door Joyce Bongers

Recent