Ik heb een stijve

Ik heb een stijve.

Dat is wat ik dacht toen ik vanochtend wakker werd. Je kunt nu heel raar naar je beeldscherm(je) staren, maar de helft van Nederland heeft er dagelijks, meerdere malen op een dag, mee te maken. Nou dat had ik dus. Zelfs mijn trainer merkte op dat er een potloodstokje van 122 cm (ja hij is lang) rechtop stond. Hij zei ‘welkom in de wondere wereld die ochtend heet.’

Het betrof hier overigens mijn linkerbeen aka de stijve. Gisteren was deze nog in slappe staat en daardoor dé showstopper van mijn race. Zo gaat dat ook bij dé daad. Als dat ding (te) zacht is, dan kan ik er, als meisje, geen land mee bezeilen. Laat staan een marathon lopen. ‘Francien, is dit niet een gevalletje van too much information?’ Nee, want het is nou eenmaal de naakte doch slappe waarheid.

Mijn linkerbeen is simpelweg niet sterk genoeg. Sterk is overigens in dit geval niet vergelijkbaar met de ‘normale’ slaapkamersituatie stijf. In bed is het fantastisch als degene naast je beschikt over deze staat van paraatheid.

Morgen ga ik naar de seksuologe (aka fysiotherapeut). Hiervoor moet ik overigens de schaamte (lees: mijn trots aan de kant zetten) voorbij. Aldaar mag ik een verslaglegging geven van deze nogal ongemakkelijke situatie. Waarop een (pijnlijke) behandeling volgt. Hoogstwaarschijnlijk voorziet ze (lees: hij) me ook nog van de nodige voorbehoedsmiddelen (lees: oefeningen) om een dergelijke situatie in Kaapstad op 4 april te voorkomen.

Moraal van dit verhaal? Blijf NIET rondlopen met een stijve aka blessure. Voorkomen is beter dan genezen, maar echt. Met het oog op 4 april stapte ik preventief uit. Mijn pijngrens vormde de maatstaaf om uit te stappen. Ook al was deze gisteren door mijn ongesteldheid dus hoger dan normaal.

?

Francien & stijve incorporated.

P.S. Wat ben ik blij dat ik hier niet dagelijks mee te maken heb. Kortom wat is het toch ontzettend fijn om een meisje te zijn!

P.P.S. Als ik bezet was geweest, dan had ik misschien wel dagelijks te maken gehad met deze staat van paraatheid in de positieve ‘zin’ van het woord: stijve.

Recent