IK NEEM ONTSLAG

Dear ontslag,

Sinds mijn twaalfde wil ik bij Nike werken. Als ik de leeftijd van 24 bereik lukt me dit. Ik word samen met Fieke omgedoopt tot influencer. Vanwege hetgeen dat ik ooit zelf bedacht. Niet veel later mocht ik verantwoordelijk, of noem het onderdeel, zijn voor de social accounts van Nike Nederland. Zij het aan de bureauzijde. Ik kreeg het genoegen om beide kanten te beproeven. Dit was drie jaar lang hetgeen dat me dag in dag uit, uit mijn bed deed springen.

Totdat er een andere droombaan bijkwam. Namelijk die van GirlsLove2Run. Toen Fieke haar move naar het buitenland maakte stond me niets anders te doen dan mijn eigen droom te volgen. Op 21 juli kon niets of niemand me nog tegenhouden. Drie jaar lang praatte ik over mijn droom. Ik kan en kon niet langer ontkennen dat ik al rennend de wereld wil overreizen. Dus diende ik op die bewuste dag mijn ontslag in.

Ik ben namelijk gemaakt voor mijn eigen droom. Dat ontkennen zou een leugen zijn. Dat deed ik. Dat ik drie jaar lang. Toch deed ik drie jaar lang dé ervaring van mijn leven op. Nu is er geen weg terug meer. Zonder baan en zonder WW probeer ik het.

Ik geef mezelf op 27 september, dat is inderdaad mijn verjaardag, hetgeen cadeau waar ik al zolang naar verlang. De vrijheid en tevens de val in het diepe om mijn eigen ding te gaan doen. Binnen mijn huidige bedrijf word ik geroemd om mijn ondernemingsschap en tevens als sfeermaker. Voor een ieder die met me werkte weet ook dat ik niet van regels houd. En voor een ieder die het blog leest weet dat mijn passie voor hardlopen me de wereld bracht. Sterker nog het bracht me jou.

Ik kan niet langer weglopen van hetgeen wat ik het liefst wil. Zonder geld en zonder huis ga ik het maar gewoon doen. Weet je hoe? Door erin te geloven dat ik dit kan, met een beetje hulp van mijn vrienden, straks ex-collega’s en jou. Want weet je een verhaal verspreidt zich als jij het leest. En als jij mijn verhaal leest dan ben ik een bijzonder blij mens. Wat er dit jaar nog meer op me wacht weet ik niet. Ik weet enkel dat ik hier sta door jou. Hoe kan ik je ooit bedanken? Hoe kan ik je vertellen dat je me gelukkig maakt? Door je mee te nemen op mijn reis. De reis die mijn en dus ook jouw wereld nog groter gaat maken.

In bijzonder bedank ik Fieke, Joep, Janne, Tim en Robert. Want deze mensen lieten me meer dan eens inzien dat wat ik samen met Fieke maakte onbetaalbaar is. De hoogste tijd om het de aandacht te geven die het verdient.

Ben je er klaar om dit avontuur samen met mij aan te gaan?

Liefs,

Francien

P.S. Dit had dus eigenlijk de 27ste pas bekend moeten worden, maar na gisteren kan en ik wil ik daar niet op wachten.

Recent