Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en de kleur is…

Wat zie je eigenlijk allemaal als je loopt? Heb je hier weleens bij stilgestaan (figuurlijk dan hé)? Het decor waarin je loopt kan heel inspirerend zijn. Mij kun je gerust uren laten lopen door een ‘leeg’ Amsterdam. Hoe vroeger hoe beter. De opkomende zon, de verlate feestvierder die halfdronken iets tegen je roept en de dan nog lege grachten.

Naast Amsterdam kun je me ook geregeld spotten in een iets rustiger deel van het land, de ‘Achterhoek’. Als ik in de Achterhoek loop, zie en ervaar ik weer heel andere dingen tijdens het lopen. Het liefst loop ik dan op verlate zandwegen, bospaadjes om vervolgens via de ‘grote’ weg (lees: provinciale weg) terug te keren naar mijn ouderlijk huis. Onderweg kom ik mensen van ‘vroeger’ tegen. De één zegt me vriendelijk gedag en de ander negeert me compleet. Ter hoogte van de plaatselijke voetbalclub wordt er net even iets te vaak op de claxon gedrukt. Het is ook wat om een meisje met paardenstaart al hardlopend te mogen aanschouwen.

Waar ik ook loop of dat nu in Amsterdam, de Achterhoek of in New York is, ik geniet van alles wat ik zie en ervaar tijdens het lopen.

Wat ervaar jij allemaal als je loopt? Of loop je volledig in ’trance’? 
 

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter


Recent