In preparation

Zondagochtend, je wordt nog voor de wekker wakker. Het is pas half 7.. Misschien toch nog maar even doorslapen. Zenuwachtig? Waarvoor? Je hebt een wedstrijd! Zo begon mijn dag vandaag. Op het programma staat de Marikenloop, 10 kilometer. Twee jaar geleden heb ik het volledig verprutst op deze afstand. Verbaasd door het vrouwelijke deelnemersveld dat toch harder liep dan ik dacht. Ik rende niet mijn eigen race maar die van mijn tegenstanders. En dat is dom, heel dom. Vandaag ga ik het beslist anders doen. Hoe? Door een goede voorbereiding..

1. Ik ga me na het schrijven van deze blogpost rustig omkleden, met de nadruk op RUSTIG.
2. De weersomstandigheden spelen een grote rol bij de kleding die ik aantrek, op dit moment regent het. Opzich niet erg, maar een gladder wegdek betekent minder grip en dus een minder goede afzet. En wat betreft de kleding.. Een driekwart tight,  met een t-shirt en daarover een longsleeve. Onee, de grootste fout die je kunt maken is om te warm gekleed te gaan. Daarom laat ik de trui toch maar thuis of in mijn tas.
3. What to eat? Gisteren heb ik een pasta salade gegeten en straks eet ik een Snicker (sorry ik kan niet zonder mijn Snicker), banaan, een energie drankje voorafgaand aan de wedstrijd, zodat ik sneller vocht opneem tijdens de wedstrijd.
4. Mijn achterban wordt via Facebook op de hoogte gesteld van mijn wedstrijd, de comments en cheer-on’s zijn een goede motivatie om het beste uit mezelf te halen.
5. Last but not least, de warming-up. Straks sta ik met héél véél deelneemsters te springen op een sportveld. Een soort warming-up flashmob. En voor het eerst is mijn vriendinnetje Fieke niet aanwezig. Maar ik heb een waardige vervangster gevonden in haar Moeder!

Voor al onze lezeressen die vandaag ook deelnemen aan een wedstrijd, SUCCES!

P.S. Vandaag heet ik volgens mijn startbewijs Jorine ipv Francien. Ik heb namelijk het startbewijs van het zusje van Fieke overgenomen. So don’t be suprised if you see me, ik ben het echt.

GAME ON!

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin

Recent