In sickness and in health

Wat doe je als je je niet helemaal fit voelt, alsin de vrouwelijke kwaaltjes die opspelen? Ga je dan rennen of besluit je om onder de wol te kruipen? Fieke en   ik waren gisteren allebei niet echt fit. Na veel uitstel en bijna afstel besloten we om toch te gaan. Maar we gingen niet alleen.. We bevonden ons in het gezelschap van een ‘personal trainer’. Of laat ik het anders zeggen een jongen die kon rennen en die er onbewust voor zorgde dat wij ook iets harder moesten lopen.

Als je met z’n drieën rent wil je natuurlijk niet onder doen van elkaar. Maargoed helaas moest ik zelf het onderspit delven tijdens de runsessie. Fieke en de ‘personal trianer’ waren gewoon heel snel… I wonder what I did wrong. Ter hoogte van Vertigo (het oude film museum gelegen in het Vondelpark) begonnen we zelfs met sprintsessies. Honderd meter sprint, honderd meter rustig, honderd meter sprint, honderd meter rustig, honderd meter sprint, honderd meter rustig, honderd meter sprint, honderd meter rustig. Ik raakte daar best gesloopt van. Kwam met allerlei mooie excuusjes om niet verder te hoeven lopen. Het voordeel van een ‘personal trainer’ is dat hij je pusht om door te gaan als je zelf liever opgeeft. Dus werd er een extra rondje Vondelpark bij aangeplakt.

Halverwege kwam Fieke met het idee voor de bankjes sessie. Een welkome afwisseling. Eerst werd de kipfilets aangepakt met tricep dips en daarna deden we nog een poging tot push-ups. Niet ons sterkste punt… We eindigde met wat sprongen op het bankje, maar toen deze ernstige vormen van instortingsgevaar liet zien zijn we daar maar mee gestopt. Na dit hele intensieve spierkweekrondje moesten we natuurlijk weer verder lopen. Onze ronde was bijna klaar, maar mijn twee veel te fanatieke medelopers hadden dat geloof ik niet zo door. Toen we het Vondelpark uitliepen riep Fieke (veel te) enthousiast: Ik moet nog 700 meter, laten we die nog even afmaken! En ja dan kan ik natuurlijk niet achterblijven.

Goed, ondanks alle ziek zwak en misselijkheden, ben ik stiekem toch heel blij dat we zijn gegaan. Na een heerlijke douche en een fijne after workout snack, viel ik dan ook voldaan in slaap…

Wat doe jij als je je niet zo lekker voelt? Blijf je thuis of laat je je ,net als ik, verleiden tot een workout?

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent