Introducing Salu

We krijgen vaak vragen van jullie over gezond eten en gezond leven. Nou zijn wij geen experts, maar gewoon meisjes die van hardlopen houden, dus zijn we op zoek gegaan naar meiden die écht goed advies kunnen geven.En die hebben we gevonden! Vanaf nu gaan Saskia en Oriane van Salu al jullie vragen rondom voeding beantwoorden. Vandaag stellen zij zichzelf voor.

Wie zijn jullie?
Wij zijn Oriane Graaff en Saskia Dorhout Mees.
Allebei zijn wij in de zomer van 2010 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam aan de opleiding Voeding en Diëtetiek. Het vak diëtist heeft ons altijd geïnteresseerd, omdat er meer achter voeding zit dan alleen eten. Vaak is er een direct connectie tussen gevoelens en voeding. Wij zijn ervan overtuigd dat met motivatie en positieve energie velen doelen behaald kunnen worden. Dit heeft niet alleen een gezonder, maar ook een gelukkiger leven als resultaat. Naast voeding en zelf lekker eten hebben Saskia en Oriane ook een druk sociaal leven. Zo houdt Saskia van hockey, zeilen en een kopje koffie op het terras drinken met een heerlijk stukje taart erbij. Oriane houdt van ballet, hardlopen, van lekkere drankjes drinken in de zon met vriendinnen en van veel te veel winegums en andere chemische snoepjes eten.

Wat doen jullie?
Begin dit jaar zijn wij Salu gestart omdat wij een eigen visie hebben op het eet- en leefpatroon van mensen. Vaak kunnen oorzaken van lichamelijke klachten gemakkelijk opgelost worden door kleine aanpassingen in de voeding aan te brengen. Dit proberen wij op een creatieve manier over te brengen. Wij zijn van mening dat het beroep diëtist helemaal niet stoffig en/of oudbollig hoeft te zijn. Zelf zijn wij ook jong en positief en weten ook wat lekker is en hoe hiervan te genieten. Tegenwoordig is er zo’n groot aanbod aan snoep, chocolade en andere lekkernijen, dat het ook heel moeilijk is om gezond te eten. Uiteindelijk draait het volgens ons allemaal om de balans en om je lekker in je vel te zitten. Wij helpen daar dan ook graag bij!

Salu & GirlsLove2Run
GirlsLove2Run is natuurlijk een blog voor meiden die gek zijn op hardlopen en sporten in het algemeen. We zijn ontstaan vanuit het idee dat je je beter voelt wanneer je fit en gezond bent. Daar is Salu een perfecte aansluiting op. Zij kunnen je vertellen over gezonde voeding, over welke producten nou echt goed voor je zijn en welke niet. En over wat er in je lichaam gebeurt met bepaalde voeding. Kortom, ze geven je nog wat extra motivatie voor een gezonde levensstijl. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet “Nothing tastes better than being skinny feels (to quote Kate Moss). Het gaat om geluk en gezondheid in je eigen lichaam en dat zit in zowel voeding als sport, maar ook gewoon tussen je oren;)

Heb jij specifieke vragen aan de meiden van Salu? Zijn er dingen die je altijd al wilde weten over eten? Stel je vraag dan hieronder en dan gaan we kijken of we hem in de komende weken kunnen gaan beantwoorden!

?

Fieke & Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent