It’s almost that time again…

Onee, onee, na Kerst komt Oud & Nieuw en na Oud & Nieuw komen…. JE GOEDE VOORNEMENS. Je kan het ontkennen, je kan doen alsof het je niets doet, je kan zelfs doen alsof je er nog nooit aan hebt gedacht. Dat kan ik zelf overigens ook, maar dan lieg ik. We zouden zogenaamd allemaal wel een kilootje of twee lichter willen zijn dan dat we nu zijn. Dat wintervachtje is leuk… maar je bikini body geniet waarschijnlijk toch je voorkeur. Dat kan ik mis hebben en dan bied ik nu al mijn excuses aan.

Om me heen zie ik het al gebeuren, vriendinnetjes en collegaatjes pakken een appel in plaats van een chocolade koekje. Prima, dan blijven er dus meer koekjes voor mij over. Mijn rokende vriendinnetjes trekken nog wat steviger aan hun sigaretjes. (Ik hou het gewoon bij chocolade sigaretjes, Dank u Sinterklaasje). Want per 1 januari mogen ze dat gedrag ook vaarwel zeggen. Ik kan er heel bewust voor kiezen om gezonder te eten, maar dat doe ik niet. En die wintervacht, tja daar doe ik rond maart wel weer wat aan. Dat extra grammetje vet zorgt er nu in ieder geval voor dat ik warm blijf.

Het zou voor mij heel goed zijn als ik gezonder ging leven, dat geef ik eerlijk toe. Maar om nog eerlijker te zijn, daar heb ik geen zin in. Ik voel me (nu) nog prima. Normaal gesproken hou ik in december een soort van winterslaap. Rennen? Ho maar! Maargoed die 70K challenge zorgt ervoor dat ik toch naar buiten stap. En daar voel ik me geweldig bij. Ik bezwijk niet onder de druk. Ook al lig ik op sommige deelneemsters en deelnemers mijlen achter. Ik weet dat ik het kan en ik weet dat het haalbaar is. Daarnaast vinden Fieke en ik het supergaaf om te zien dat jullie allemaal zo goed bezig zijn. Dat motiveert Fieke en mij pas echt!

Waar ik met dit verhaal heen wil? Eigenlijk heb ik geen idee. Ik wil jullie eigenlijk alleen maar vertellen dat je vooral moet doen wat je leuk vind en wat goed voelt voor jou. En f*ck dat ene goede voornemen wat in de eerste alinea vermeld staat. Gezond eten prima, afvallen op een gezonde manier vind ik ook prima, crash diets vind ik niet oké. Je goed voelen is volgens mij het allerbelangrijkste. Ik voel me goed als ik sport. En ik voel me nog beter nadat ik gesport heb.  En dan blijven er nog genoeg andere goede voornemens over waarop je je beter kunt richten.

Eens of oneens? You tell me!

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

P.S.S. Wij doen mee met de bloggerscompetitie van Expedia waarbij we een bloggerstrip naar Berlijn kunnen winnen!

Klik HIER en je hebt onze eeuwige dank en liefde;)

 Zelf maak je ook kans op een reis naar keuze ter waarde van €750,-

Recent