#JANUarIK

‘Een gemiddelde gedragsverandering kost 66 dagen. Kortom een voornemen kost tijd.’ Aldus leefstijl coach en diëtist Bart Wirken.
Het is 3 januari. Joyce zit tegenover mij. We hebben het over #DOcember. En hoe enthousiast daarop wederom werd gereageerd. Hoe zit het eigenlijk met #JANUari? Vraagt ze. ‘Ga we niet doen dit jaar. Geen zin in.’ Zeg ik. ‘Potjandorie, dat gaat zo maar niet! Mensen doen mee aan onze challenges, omdat ze willen bewegen. En nu doe je als party starter zelf niet mee!’

Ik vraag mijzelf af waarom ik het niet wil. Ik wil verandering, geen herhaling. Zeg ik tegen haar, maar daar kom ik niet mee weg. Ik ben eigenlijk gewoon lui. Het begin (lijkt te) moeilijk. En dus begin ik helemaal niet. Ik beloof haar plechtig dat ik morgen begin. Ook al heb ik er nog steeds de puf niet voor.

En zo is het 4 januari. Ik smeer mijn make-up op. En veeg daarmee mijn kans om te lopen uit. Want make-up doen kost tijd. Teveel tijd. Dus dat doe ik maar één keer per dag. En ik draag make-up om er mooi(er) uit zien. Alhoewel ik van binnen best kapot ga. Ik zit even niet lekker in mijn vel. En dat komt omdat ik te weinig beweeg. Juist als ik ga bewegen is de make-up laag die ik opsmeer overbodig. Omdat ik er dan met dank aan sporten gezonder uitzie en dat ook zo voelt. Dan heb ik genoeg aan een waterproof mascara en lipglosje. Hoe meer make-up ik draag des te minder goed zit ik mijn vel. En opzich ben ik binnen no-time in shape, als ik wel weer beweeg. Dus waar wacht IK eigenlijk op? Het is tijd voor JA-NU-ar-IK aka #JANUarIK! Zet jezelf op één deze maand en volbreng 15 workouts, deel je voortgang via Instagram & Instagram Stories en duidt het aantal volbrachte workouts aan met 1/15. Fietsen, lopen, wandelen, schaatsen, gymmen. Alles mag! Zolang je maar beweegt.

Het is inmiddels diep in de nacht en ik zojuist mijn eerste workout volbracht met dank aan de slaapkamerworkout en dat maakt 1/15.

En ik weet het, het is ondertussen 5 #JANUarIK, maar hey ik ben de beroerdste niet. Dus heb je al workouts volbracht de afgelopen paar dagen dan kun je die er gelijk al bij op tellen! Succes en groetjes van een ietwat slome Francien, maar ik kom er wel!

_________

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Recent