Je komt in ADEMNOOD

Hardlopen is niet voor iedereen even makkelijk. En dan doel ik op personen met Astma. Vanuit enkele lezeressen hebben wij vernomen dat lopen met Astma niet altijd een pretje is. Want een intense inspanning, en dat is hardlopen, vraagt veel van je longen. Wij van Girls Love 2 Run vinden het belangrijk dat iedereen kan hardlopen, daarom hebben we vooréén keer de hulp ingeschakeld van een ‘echte’ hardloopexpert. Zelf kunnen we de vragen over ademhaling met betrekking tot Astma niet beantwoorden. Marko Koers kan dit wel!

Zijn advies:

1. Handig om eerst een dokter te raadplegen. Wellicht kan een ‘inhaler’ al verlichting geven.

2. Vermijd allergieën. Probeer uit te zoeken wat jouw aanvallen veroorzaken. Koud weer? Bepaalde planten of pollen? Misschien smog? Zo kun je misschien je sportlocatie of sportmoment beter inplannen

3. Goede warming-up en cooling down. Plotseling je longen blootstellen aan een hoge ademintensiteit kan een aanval veroorzaken. Voordat je gaat trainen is het verstandig om je longen ‘op te warmen’ door te relaxen en diep in en uit te ademen. Bouw tijdens de training de intensiteit heel rustig op.

4. Krijg je toch een aanval, pauzeer dan gewoon even tot je weer controle hebt. Wellicht help een inhaler.

5. Door je neus ademen werkt, zeker bij koud weer. Het warmt de lucht sneller op dan door je mond.

Hopelijk kom je door deze tips minder snel in ademnood.

Succes met hardlopen!

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent