Je nieuwe Dam tot Dam schoen

Dinsdagmiddag: weet je het nog? Het was de eerste super warme dag van onze heuse hittegolf. Ik fietste na mijn werk speciaal voor jou niet naar een schaduwrijk terras met drankjes in overvloed, maar naar de Asics flagship winkel in Amsterdam. Waarom ga je godsnaam rennen met dat weer, hoor ik je denken? Nou, ik mocht dus de nieuwe Dam tot Damloop versie van de Nimbus 17 (een hele mond vol en je hebt er waarschijnlijk, net als ik, nog nooit van gehoord!) uitproberen.

DTD_2015_SAMEN_2

Functionaliteit > looks
Een beetje verwend door marketing-grootheden a la Nike verwachtte ik een groots opgezette happening. Dat het uiteindelijk een beetje rommelig was mocht de pret niet drukken. Voor mij een mooi moment om meer te weten te komen over het merk dat bekend staat om het maken van de technisch beste schoenen. Ik denk niet dat het Franciens favoriete running shoe gaat worden op looks, maar wellicht wel op functionaliteit!

Wolkjes
De Nimbus 17 is een schoen voor neutrale lopers, en wat mij meteen opviel was de heerlijke demping in de zool bij je voorvoet. Net kussentjes! (Ja ok, nimbus betekent niet voor niets wolk.) De schoen is ook maar liefst 20% lichter dan zijn voorganger. Voor de Dam tot Dam maakte Asics dit jaar een zwarte Nimbus met iridescent accenten – en natuurlijk wat verwijzingen naar een van mijn favoriete hardloop events. Vanaf gisteren zijn ze te koop bij de Run2Day, en eind deze week ook bij de Asics flagship store. Ikzelf heb helaas deze limited edition niet in mijn (gigantische) schoenmaat kunnen bemachtigen. Gelukkig kon er wel een goed passend oranje/blauw paar geregeld worden. Een soort waterijsjes aan mijn voeten, ook niet verkeerd in de zomer.

DTD_2015_DAMES_CLOSEUP_VETER

Foot ID
Mocht je zelf nou niet zeker weten of neutrale schoenen wel wat voor jou zijn, dan heeft Asics daar wat op gevonden. Je hebt waarschijnlijk wel eens je loop laten analyseren door je voeten van achteren te laten filmen, bijvoorbeeld in een hardloopwinkel. Asics doet daar nu met hun in Japan ontwikkelde Foot ID systeem nog een (paar) schepje(s) bovenop; er wordt bijv. ook een 3D scan van je voet gemaakt. Daardoor kan de computer precies zien wat je stand is, hoe breed je voeten zijn, en of er nog andere dingen opvallen. Ik leerde zo bijvoorbeeld dat mijn voeten eigenlijk veel breder zijn dan ik dacht. De test kost 20 euro en is gratis bij aanschaf van een paar schoenen, dus geen reden om niet even langs te gaan! Ook jij ja, ervaren loopster die denkt dat ze al precies weet hoe haar voeten staan.

14356789690980

It’s getting hot in here
Wij gingen in ieder geval met deze nieuwe Nimbus het (snikhete) Vondelpark in, voor een training van “een bijzondere trainer”. En dat bleek niemand minder dan Rüben te zijn, onze eigen Mr. #DOcember (weet je nog?). Zijn “we doen het rustig aan”-training was nog flink pittig in de hitte. Lees: rood hoofd, en ik ga je eerlijk zeggen dat ik het laatste stuk gewoon gewandeld heb… Gelukkig gingen we na afloop uitblazen met wat welverdiende salades en drankjes bij Vondel3.

Supergezond
Wist je dat Asics staat voor ‘Anima sana in corpore sano’, oftewel ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’? Nooit geweten! En laten we wel wezen, mijn geest wordt ook iets blijer van een mooi (en goed!) paar schoenen aan mijn voeten terwijl ik aan dat gezonde lichaam werk. Wat jij?

?

Anneloes

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

PS: Wil jij ook eens wat testen van Asics, of meepraten over hun producten en diensten? Dan kun je je vanaf nu ook aanmelden voor de Asics Expert Club.

Recent