Jong geleerd is oud gedaan

Op welke leeftijd startte jij met hardlopen? En wat heeft jou er toe gezet om te gaan lopen? Gisteren waren Fieke en ik samen in het Vondelpark, aldaar spotte we de jongste hardloopster tot nu toe! Wat een inspiratie en ze ging hard, heel erg hard. We moesten echt moeite doen om haar bij te kunnen houden! Toen ik haar zag dacht ik gelijk aan het begin van mijn eigen hardloopcarrière..

Die begon toen ik 16 jaar oud was. Ik stond in Renesse (ja, ja mijn eerste vakantie met vriendinnetjes) op de camping. Het leek me wel stoer om te gaan hardlopen. Je kon me gerust een show-off noemen. Zo van kijk mij is, kijk eens hoe hard ik rennen kan. Ik liep niet voor niets op mijn middelbare school eerst een rondje door het gebouw in gymkleding alvorens de gymles begon en dat zo’n twee keer in de week. Wederom om te laten zien hoe cool mijn stylo slash voorkomen wel niet was. Back to the story. Al rennend op de camping showde ik maar al te graag mijn hardloopgear – skills. Ik probeerde indruk te maken op knappe jongens. Hoe fout kon ik zijn? Heel fout dus.  Mijn figuur had ook niet te klagen over deze vorm van sport. Nog steeds zorgt hardlopen ervoor dat ik lekker in mijn vel zit. Stoppen? Nooit! Ik ga net zo lang door tot ik bij neerval. Met kunstheupen kun je toch ook nog wel hardlopen?

Wanneer ben jij begonnen met hardlopen en waarom? 

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter


Recent