Joyce op de vuist met wereldkampioene Christina Hammer

Work-it-out
Jullie gaan vandaag 3 workouts doen. Een bokstraining met de wereldkampioene Christina Hammer, een bootcamp sessie en een yoga lesje om de dag af te sluiten. Ik pak nog een slokje water, sluit aan in de groep die start met de bokstraining. Je kan maar beter scherp zijn als je met de wereldkampioene boksen de ring in gaat.

IMG_4864blog

Warming-up
‘Hi, my name is Christina. You have te listen to me, otherwise you’ll have to do 10 push ups’. Iedereen valt stil van angst. Je hoort de berggeit iets verderop nog meh roepen. ‘Ok, let’s go girls!’.

Ter info de Duitse Christina Hammer, ook wel Lady Hammer genoemd in de ring is geboren op 16 augustus 1990 wat haar dus nog maar 26 lentes jong maakt. Ze is de huidige wereldkampioene boksen in de middengewicht klasse. Van de totaal 21 gevechten, verloor ze er géén één en sloeg ze 9 mensen K.O. Dat ziet er ongeveer zo uit.

christina_hammer_melinda_lazar

Terug naar de warming-up. We mochten allemaal een springtouw pakken en beginnen met springen. Oja, kom maar bij mij in de ring staan zegt Christina. Ik durf niet echt, totdat ze het nog een keer zegt en terwijl ik bij mezelf denk beter doe ik het nu voordat ik 10 keer moet opdrukken. Ik gok op zo’n 10 minuten aan een stuk door touwtje springen. Je snapt wel dat ik niet durf stoppen. Lady Hammer springt heel smooth van links naar rechts, van voor naar achter. Ik sta er naast en mijn springtouw blijft meerder malen achter mijn voet hangen en het zweet begint een aardige entree te maken op mijn voorhoofd, mijn bovenlip en onder mijn oksels. Daarnaast loop ik steeds roder aan en begint mijn ademhaling zich steeds sneller te herhalen. Mevrouw Hammer daarentegen springt nog steeds als een vrolijk hertje naast mij en iedere keer als ook maar even iemand stopt, helpt ze ons eraan herinneringen dat we allemaal nog niet zo oud zijn en gewoon door moeten gaan. Oh, en ook iets sneller graag, als het kan.

De ring in #hammertime
Ik mag de ring in om een potje te sparren met mevrouw Hammer. Ik vind het spannend, maar ook heel leuk. Daarvoor heb ik een aantal rondes met Nydia geoefend en we vinden beide dat we er klaar voor zijn. ‘Hi, ik ben Joyce en ik heb mijn schouder twee keer uit de kom gehad, graag niet te hard op rechts slaan.’ Ik hoor weer die berggeit en Christina kijkt me aan met haar blauwe herten ogen. ‘Oké, pas je een beetje op?’ ‘OK, RIGHT, LEFT, RIGHT-LEFT.’

IMG_4911blog

Ik probeer, net zoals de quote van Mohammed Ali, te vliegen als een vlinder en te steken als een bij. Dit is echt leuk bedenk ik me ineens, ik begin te glimlachen en voel heel even een lichte ontspanning. ‘KEEP YOUR HANDS HIGH’. Ho, weg ontspanning. Ik krijg een mini-tikje op de zijkant van mijn hoofd. Oh shit, ik moet opletten. Ik denk nu wel op te letten maar dit is niet genoeg, volgend tikje is net onder mijn nieuwe Anita sport BH. ‘FOCUS!’ Oké, lady Hammer, nu heb je me. Ze flasht me en ik sla hierop volgend hartstikke mis. Christina lacht, ik pak mijn kans en maak een (veel te grote) boog net boven haar hoofd. Ik denk direct: Joyce, wat doe je?! ‘OH, YOU WANNA PUNCH ME?!’ zegt ze gelukkig nog wel lachend. Ik word een beetje ongemakkelijk en zeg natuurlijk “oh no, of course not” en ik loop als een mank hertje iets naar achteren terwijl ze op me af komt. ‘RIGHT, LEFT, RIGHT-LEFT! FASTER!’

‘TIJD IS OP’ roept Marjon (mijn steun en toeverlaat in barre tijden ; – )) vanaf de zijlijn. Thank God for Marjon. Ik haal diep adem, geef Christina een hug en kijk direct naar de Anita cameraman. SMILE!

source

Christina, dit was zo te gek (alsof zij dit leest, maar toch). Ik geniet nog na (en mijn spieren ook). Veel succes op 1 april met het verdedigen van de wereldtitel. Als het aan mij ligt, mag je deze titel voor altijd houden. Je hebt er een fan bij hoor. Oh, en sorry voor die uithaal.

?

Liefs,

Joyce (& Francien)

PS. Anita, Marjon, bedankt voor deze te gekke drie dagen! Ik heb mezelf (bijna) een sixpack gelachen.

PS.PS. Meer over deze sixpack in de volgende blogpost.

Recent