Just say hello!

Samen met Fieke loop ik het liefst door het Vondelpark of het Amsterdamse Bos. Tijdens onze run komen we vaak hele hardloopgroepen tegen of net als wij, 2 meisjes die samen rennen. Op het moment van passeren knikken we lieftallig naar onze opponentes, ook wel de runnersgroet genoemd. Er zijn geen woorden voor nodig, gewoon een simpel knikje zegt voldoende. Waarom begroet je in vredesnaam een wildvreemde tijdens je run? Dat is een goede vraag, maar het antwoord is simpel.

1. Door het knikje van boven naar beneden kun je in één oogopslag de outfit van dat stylische hardlopende meisje in je opnemen.

2. Knik en Flirt! Een gedeelde passie voor hardlopen met die ontzettend knappe jongen die in je hardloopvizier verschijnt.

3. Tijdens een run in het Vondelpark of het Amsterdamse Bos is de kans groot dat je elkaar meerdere malen passeert en dan zou het raar zijn om elkaar te negeren. Met het knikje deel je onbewust je passie/motivatie voor het hardlopen. Ik bedoel aan het einde van een voetbalwedstrijd schud je elkaar  toch ook  netjes de hand als teken van verbondenheid of je wisselt shirtjes uit. Overigens gaat dat laatste iets lastiger met hardlopen.

Dus als je ons een keer passeert in het Vondelpark of het Amsterdamse Bos zeg ons dan gedag. En ja, we knikken heus wel terug, al is het alleen maar om te zien of je er stylisch verantwoord bijloopt tijdens je run 😉

Ik loop er ongeveer zo bij… (min het horloge)

En Fieke ziet er zo uit tijdens haar run…

Nu weet je hoe we eruit zien dus vergeet je écht niet te knikken?

P.S. Begroet je ook fellow hardlopers terwijl je rent? Of negeer je ze compleet?

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin

 

Recent