Klamme handjes

Samen sporten: het ultieme moment voor een flink geval van klamme handjes. Jij hebt er vast ook wel eens last van, letterlijk of figuurlijk. Dus gewoon omdat het feest der herkenning heel fijn kan zijn, hier tien gevallen waarin ik er niet aan ontkom:

Iets uitpakken wat je al heel lang voor jezelf wilde kopen (ik heb een hekel aan unboxing filmpjes, maar dat gevoel is echt ultiem).

Voor het eerst alleen op reis gaan. Eng, but worth it.

Uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek voor je droombaan.

Een lezing geven aan 500 mensen, die allemaal gekomen zijn om jouw verhaal aan te horen.

Je eerste date, zeker als je hem via Tinder oid hebt ontmoet.

Nét iets te lang met losse gewichten bezig zijn in de sportschool. Of nét iets te lang op de yogamat, for that matter – uitglijden in downward dog is echt heel naar

Soms, let’s face it, vlak voordat je je internetbankieren of creditcardrekening opent…

Net voor de start van een race waar je lang voor getraind hebt (of waar je je juist ongetraind aan gewaagd hebt)

Hardlopen met handschoenen, terwijl ze bij nader inzien toch overbodig blijken te zijn.

En, deze kon natuurlijk niet ontbreken en combineert een aantal van de gevallen hierboven: de enige echte zweetdate.

Ik ben één keer op een echte zweetdate geweest. Hij was zo’n jongen die moeiteloos een supersnelle 10K door de stad deed. Ik was, ploeterend maar succesvol, aan het trainen voor mijn eerste halve marathon. Hij vroeg wat ik die middag ging doen – “Oh, hardlopen? Zal ik met je mee rennen?” Het was zomer, we gingen richting Vondelpark. Hij op oude voetbalschoenen incl. vaal shirt, ik in mijn veel te zorgvuldig uitgezochte flashy hardloopoutfit.

Na zo’n 7K kon ik niet meer: ik had het warm, ik was vooral aan het opletten of ik niet te zwaar aan het hijgen was (want: niet sexy), en probeerde te doen alsof ik harder kon rennen dan ik eigenlijk kon of volgens mijn schema had moeten doen. Hij reageerde uiteindelijk bezorgd op mijn smoes over een te zware lunch vlak van tevoren. We liepen samen naar mijn huis, waar ik gelukkig verrast werd door het feit dat hij mij door deze ordeal niet minder aantrekkelijk vond. Desalniettemin was dit niet echt een ervaring die ik graag nog eens zou hebben – dus respect voor alle ladies die fanatiek meedoen aan #ZWEETuari!

Tell me: waar krijg jij klamme handjes van?

?

Anneloes

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter,  Instagram (username: Girlslove2run)

PS: Happy Valentine’s morgen! Laat je klamme handjes je nergens van weerhouden 😉

Recent