Lente Marathon Stadshart Amstelveen

Graag wil ik deze gelegenheid aangrijpen om je meer te vertellen over mijn bijzondere band met Amstelveen. Ken je Fieke nog? Joyce’s voorgangster. In een ver verleden was Fieke woonachtig in Amstelvina (onze zelfbedachte nickname). Rond diezelfde tijd werkte ik bij een marketing agency vlakbij Fieke’s huis. We waren beide nieuw in de omgeving. En te voet ontdekten we stukje bij bee(n)tje Amstelveen.

Je bent vast wel bekend met het Amsterdamse Bos? Een groot deel hiervan deelt Amsterdam met Amstelveen. Eveneens vind je in Amstelveen een pracht poel waar ik meermaals met Fieke te vinden was en af toe ook de weg kwijtraakte, omdat het ding zo ongelofelijk mooi en groot is.

Stadshart x Girls Love 2 Run (blogpost) (1)

Toen ik enkele weken geleden een mail ontving van Stadshart Amstelveen sloeg mijn hart heel even over. ‘Francien wil je binnenkort deelnemen aan de Lente Marathon van Amstelveen? Waarbij de finish gelegen is te midden van het winkelcentrum.’ Ik weet direct waar het over gaat! Hardlopen door Amstelveen in race vorm dat is te gek en een finish in winkelcentrum klinkt als muziek in mijn oren. Dus ik mail heel enthousiast terug dat me dat heel gaaf lijkt. Ik vraag ook of ik voorafgaand aan deze marathon een evenement mag organiseren in samenwerking met het winkelcentrum. Ook dat mag. En zo geschiedde.

Stadshart x Girls Love 2 Run (blogpost) (4)

Stadshart x Girls Love 2 Run (blogpost) (5)

Stadshart x Girls Love 2 Run (blogpost) (6)

Afgelopen zaterdag stond ik samen met de winnaressen van de #girlslove2runspring challenge aan de start van de mini-marathon. De warming-up kwam op rekening van de @lauradewitte en @lisannedewitte. Zelf was ik de pacer van de mini-marathon. Een uitstapje langs de poel mocht natuurlijk niet ontbreken. Iedereen was verrast door het pracht uitzicht. Including me. Bij terugkomst dook er een ware finish line op. Inclusief confetti kanon en bloemen! Die laatste werden uitgedeeld door te knappe flowerboys. Ik heb ze ook gelijk even mijn nummer gegeven (als je begrijpt wat ik bedoel).

Stadshart x Girls Love 2 Run (blogpost) (7)

Eenmaal in het winkelcentrum stonden de girls van PART-É CONCEPTS ons op te wachten. De foto’s zeggen genoeg nietwaar? Wie wil dat nou niet? Dineren aan de mooiste tafel ooit te midden van het winkelend publiek?

Stadshart x Girls Love 2 Run (blogpost) (8)

Stadshart x Girls Love 2 Run (blogpost) (2)

Stadshart x Girls Love 2 Run (blogpost) (9)

Stadshart x Girls Love 2 Run (blogpost) (10)

Stadshart x Girls Love 2 Run (blogpost) (11)

Stadshart x Girls Love 2 Run (blogpost) (12)

Als klap op de vuurpijl kreeg iedereen een Stadshart Amstelveen shoptegoed. Te besteden in een winkel naar keuze. Dat laat ik me natuurlijk geen 2 keer zeggen!

Het fijne aan dit winkelcentrum is, is dat alles ruim opgezet is. Een grootse Zara, Douglas en een nog grotere Bijenkorf. Waar je in alle rust je ding kunt doen. Daarnaast is de sfeer heel gemoedelijk en het personeel heel erg behulpzaam en vriendelijk. Dit is verreweg mijn favoriete winkelcentrum. Zelfs nu ik niet meer in Amsterdam woon ga ik er nog regelmatig heen om bovengenoemde redenen! De buit? Lancôme’s La Vie est Belle! Dat is echt by far mijn favoriete geur. Gekocht bij Douglas. En een roze hardloopshirtje van Nike (zie video) gekocht bij Sport2000. Joyce twijfelt tussen een Polaroid camera van De Bijenkorf en een jas van het merk Yaya. Het wordt uiteindelijk die laatste.

Met een voldaan gevoel keer ik huiswaarts! Dit smaakt naar meer. En daarom sta ik zondag aan de start van de lente marathon. Alleen ga ik wel voor de halve. Want ik blijf bij mijn besluit dat ik nooit vrijwillig een marathon in eigen land ga lopen. Een marathon is voor mij namelijk altijd een goed excuus het buitenland op te zoeken.

Mocht je binnenkort ook een bezoekje willen brengen aan dit fijne winkelcentrum? Dan raad ik je aan te parkeren onder het winkelcentrum. In de parkeergarage Stadsplein (invoeren op je navigatie en je bent er binnen no-time. Mocht je met het openbaar vervoer komen, dan is tramlijn 5 van Amsterdam Centraal een aanrader. Je kunt ook vanaf Amsterdam Zuid/Amstel metrolijn 51 naar Amstelveen pakken. Misschien is het dan wel zo handig dat ik ook nog even het adres met je deel:

Stadshart Amstelveen
Rembrandtweg 41a
1181 GE Amstelveen

Kortom wanneer ga jij voor een shop & run sessie naar Stadshart Amstelveen?

?

Francien & Joyce, Esmee, Lisanne & Laura

Fotografie: Joyce BongersSteven Tips
Video: Very Rare AMS

P.S. De eerste Lente Marathon van Amstelveen is dus een feit! (De inschrijvingsperiode is helaas al gesloten). Op de dag zelf kun je naast de hele marathon, ook de Stadshart Amstelveen halve Lentemarathon lopen, óf de Keurslager Stronkhorst Estafette Marathon (4 deelnemers / 10 km). Met een fraai parcours door de mooiste delen van Amstelveen en het Amsterdamse Bos kunnen hardlopers reikhalzend uitkijken naar dit sportieve evenement! De winnaars ontvangen nog wel een startbewijs voor 2 april, maar zijn vrij om deze wel of niet te gebruiken.

Recent