Let’s start 2 train

Over paar dagen belanden we al weer aan in september! Voor de meeste van ons starten in september weer de wedstrijdruns, de Damloop, Singleloop (oktober volgens mij) Amsterdamse Marathon (oktober). Fieke en ik zijn allebei al weer druk aan het trainen voor deze runs. Niet dat we voor de nummer één positie gaan, maar ergens middenin het deelnemersveld eindigen met een snellere tijd dan vorig jaar is natuurlijk nooit verkeerd. Maar hoe verschijn je nou goed voorbereid aan de finishlijn, zodat je bijna zeker weet dat je je vorige record gaat verbreken?

Ik wijdde er vorige week al een post aan, maar ik ren sinds 6 dagen met een schema. Door gebruik te maken van een schema probeer ik niets te forceren en bouw ik een goede conditie op. Daarnaast is het ook een stok achter de deur. Ik zie precies hoe ver en hoe vaak ik mag lopen. Met trots kruis ik na het afronden van een run het vakje van die dag door. Daarnaast zie ik mijn conditie met sprongen vooruit gaan. Ik houd het langer vol en ben me bewuster van mijn loopcapaciteiten.

Train je ook voor specifieke doeleinden dan is het zeker aan te raden om gebruik te maken van een schema. Ik heb een tweetal schema’s gevonden. Waarbij je afhankelijk van je eigen doeleinden een prachtig overzicht kunt maken.

De eerste trof ik aan op Runnersweb. Hier kun je precies aangeven voor welke afstand je een trainingsschema nodig hebt. Op basis van enkele gegevens kun je een gepersonifieerd schema opstellen, geheel gebaseerd op jouw kunnen.

De tweede trof ik dit weekend toevalling aan op Nike. Hier kun je kiezen voor 4 verschillende afstanden, te weten, de 5K, 10K, halve marathon en de hele marathon. Het schema bestaat uit heel gevarieerde workouts, naast de gebruikelijke runs. Dat zorgt voor een goede mix van hardlopen en workouts die je ook sterker maken.

Dus waar wacht je nog op? Succes met trainen!!! Ga jij gebruik maken van één van de bovenstaande schema’s? 

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent