Liefdes- spieren

Jij bent de maand mei keihard gestart en hebt ‘m samen met ons ook extreem afgesloten. Zo deed Anouke 24 uur lang he-le-maal niets, en probeerde Francien op jullie advies extreme dingen uit. Wie weet heb je zelf ook wel aan een paar van de suggesties mee gedaan?

Ballen
Ook ik heb voor jou in de laatste dagen van mei mijn comfortzone opgezocht. Maar waar moest ik na al die extremen mee komen? Ik besloot te gaan trainen met ballen.

‘Ballen, lekker extreem’, hoor ik je denken. Maar dit waren geen voetballen, basketballen, tennisballen of mijn metaforische mannelijke ballen. Dit waren kegel balletjes. Google maar even wat dat is. Ja, je snapt het goed: ik heb mijn (zoals dat zo mooi genoemd word) liefdesspieren getraind. Tijdens mijn gewone sport routine. Ik kan goed multitasken, maar dit was voor mij wel een hele nieuwe invulling van een full body workout.

En toen moest ik eraan geloven
Ik heb zo’n kegel speeltje al heel lang in huis, maar had ‘m nog nooit uit de verpakking gehaald. Tot nu. Vol goede moed volg ik de instructies in het doosje en trek vervolgens mijn hardloop outfit aan. Het voelt vooralsnog een beetje alsof ik krampachtig m’n plas op probeer te houden: nog niet echt in de richting van sexy. Experiment één: hardlopen.

Tijdens het rennen ben ik me vooral aan het concentreren op dat er niet opeens een verdwaalde bobbel in mijn tight hangt (awkward..). Ik groet alle hardlopers die ik tegen kom enthousiast. Zouden ze iets doorhebben? Nog best zwaar eigenlijk, die spieren aanspannen. Na een half rondje al giechelend langs de Amstel hou ik het voor gezien.

Ik ben vandaag zo vrolijk
Experiment twee: met bovengenoemd accessoire naar de sportschool. Het is ietwat ongemakkelijk om het ding de wc in te smokkelen. Zodra ik vervolgens in een krachthonk vol mannen sta kan ik mijn slappe lach bijna niet onderdrukken — de jongen die altijd mijn schema’s maakt werpt me een paar niet-begrijpende blikken toe. Hij heeft me volgens mij nog nooit zo vrolijk gezien tijdens mijn workout.

Door alle adrenaline en het onderdrukken van mijn lach heen doe ik nog een verwoede poging wat squats te doen. Dit blijkt iets te hoog gegrepen; misschien dat het lukt na wat vaker trainen van deze onbekende spiergroep? Ik besluit het voor gezien te houden.

Hoe is het om iets ‘extreems’ te doen terwijl niemand om je heen door heeft dat je het doet? Best wel leuk dus. Ik kan het je van harte aanraden — spierpijn in je liefdesspieren is alleen wat minder…

Iets om in jouw workout routine te verwerken?

PH: Joyce Bongers

?

Anneloes

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent