MANON: Running is an art

Heb jij je schoen al gezet? Vandaag geven we weer een cadeau weg! Zet je schoen, maak een foto, zet hem op Twitter of Instagram en gebruik #gl2r. Wie weet win jij vandaag wel één van onderstaande cadeaus!

Zoals Fieke & Francien al eerder schreven is dit wel zo’n beetje de moeilijkste periode van het jaar om jezelf te motiveren door te gaan met hardlopen. Wat je nu nodig hebt is iets nieuws. Iets wat het hardlopen net even de extra boost geeft die je nodig hebt. Maar hoe?

We gaan weer old school buiten spelen, én tegelijkertijd rennen. Heb je wel eens in de gaten gehad dat je de leukste figuren kunt ‘tekenen’ tijdens het rennen? Neem Google maps maar eens voor je. Al die straten en parken vormen samen de meest grappige tekeningen. De straat is het doek en jij bent de artiest! Let’s go Figure Running! Daag jezelf uit om creatief te zijn en nieuwe routes te ontdekken. Snelheid en afstand zijn niet belangrijk, je kunstwerk wel.

Figure Running is bedacht door drie Nederlanders die het hardlopen net even anders wilden aanpakken. Ze timmeren flink aan de weg om de community zo groot mogelijk te krijgen. En hun missie is om het zelfs een officiële olympische sport te maken.

Wat heb je nodig en hoe werkt het?

  • De FigureRunning app. Je kan ook je gewone running app gebruiken (bv. Nike+), maar dan heb je minder mogelijkheden
  • Check de kaart van je omgeving en ga op zoek naar een leuk figuur
  • Start de app en begin je run
  • Als je aankomt bij het beginpunt van je tekening kies je de kleur van het potlood en begin met tekenen (oftewel rennen)
  • Je kan de kleur van het potlood wijzigen tijdens je run
  • Gebruik de ‘no pencil’ functie om onzichtbare lijnen te rennen
  • Met de ‘eraser’ gum je de lijnen uit die niet bij de tekening horen
  • Als je kunstwerk klaar is upload je het met de app of je shared het via Facebook/Twitter

Check de website voor meer info: www.figurerunning.com

Staat je creatieve ik al te popelen of ben je niet zo’n tekenwonder?

?

Manon

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Volgen jullie Manon al op Twitter?

Recent