Marathon madness | update

Vanochtend vroeg was het weer zover. Om kwart voor 7 ging de wekker en totaal tegen de verwachting in was ik klaarwakker. Ik sprong mn bed uit, trok m’n sportkleding uit de kast en at een banaan die ik wegspoelde met een paar grote slokken water. Tijd om te gaan. Op naar het Vondelpark voor onze wekelijkse training, die ondanks Franciens grote woorden van 2 weken geleden, vorige week niet doorging.

Pim had weer eens alles uit de kast getrokken en aangezien Francien, crazy m@#$!*, gisteren 4 keer had gelopen (4 keer!) was dat behoorlijk heftig. We begonnen met 2 km warmlopen om vervolgens meteen door te gaan met loopscholing: hakken billen, knieheffen en sprintjes. Daarna gelijk door naar het grasveld om spierballen te kweken. We deden een serie van 4 x 4 oefeningen. Ik leg ze even uit:

  1. De buikspiertjes: Ga op de grond liggen met je armen uitgestrekt boven je hoofd, je knieën opgetrokken en je voeten op de grond. Vervolgens breng je je knieën naar je hoofd. Je bips komt daarbij iets van de grond en je handen blijven boven je hoofd. Daarna breng je je benen weer terug naar startpositie.
  2. De bips: Heel simpel, heel basic. De squat. Kont naar achteren en rug recht. Drop it down.
  3. De gehele core: Ook hier, simpel en basic is het toverwoord. We gingen voor een plank.
  4. De gehele core: We beginnen met een uitvalpas naar achteren die vervolgens overgaat in een karate trap. Geluiden als oesh en bamm zijn daarbij zeker aan te raden;)

Na deze oefeningen waren we zeker nog niet klaar. Er moest weer 2 km worden gerend, dit keer op interval. 400 meter hoog tempo, 100 meter rustig dribbelen en dat keer 4. Als laatste deden we een TABATA, waarbij je de hartslag trapsgewijs omhoog werkt. 10 x 20 seconden bikkelen met 10 seconden rust. We deden 5 x sprints en 5 mega heftige squats. En dat was The END. En we waren gebroken… in a good way.

De rest van de afgelopen week liep ik totaal 2 keer hard. 1 keer 8,5 en 1 keer 4 km. Het begin is er, maar een marathon is het nog laaaannngg niet. Daarbij was ik 2 keer in Club Sportive te vinden en heb ik echt iedere dag m’n springtouw ingezet. Komende zaterdag is d-day. De dag waarop ik ga kijken wat ik nog in me heb aan conditie. Francien gaat me helpen. Als ik een beetje ver kom blijft de optie ‘marathon Berlijn’ open… I need your prayers;)

Hoe zag/ziet jouw workout week eruit? 

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent