Marathon Madness | ZZZZZZZ

Ik hou van slapen. Ook al ben ik niet iemand die voor 22.30 naar bed kan gaan, hoe moe ik ook ben. Ook al ben ik niet iemand die tot 1 uur kan blijven liggen. Slapen is fijn! En nog belangrijk ook. Zeker met het oog op het race-seizoen. Voor mij zit er dan misschien geen marathon in, maar er staan wel een aantal halve op het programma en die wil ik graag op een fatsoenlijke manier uit kunnen lopen. Vandaar ook dat mijn bed omhoog is geklommen op het lijstje “lievelingsdingen in huis” (al zijn daar genoeg andere redenen voor te noemen:)

Goed, slapen is dus belangrijk. Maar waarom eigenlijk? Nou, ten eerste natuurlijk voor je humeur en zin in het leven. Maar het zorgt bijvoorbeeld ook voor een goed afweersysteem, vetverbranding en een scherp brein. Allemaal dingen die toch vrij essentieel zijn in het leven:) En ook voor je sportieve prestatie is slaap belangrijk.

Askmen ziet het zelfs als de meest ondergewaardeerde, maar enorm belangrijke factoren in prestaties. Waarom? Gedurende de nacht komt je lichaam volledig tot rust. Het krijgt de kans om echt goed te herstellen. Heb je gedurende de dag hard getraind dan pakt je lichaam ’s nachts haar momentje om even bij te komen en om je spieren weer in tiptop vorm te brengen. Als je niet genoeg slaapt, krijgt je lichaam onvoldoende tijd om goed te herstellen en loop je de volgende dag dus achter de feiten aan.

Het is dus belangrijk om voldoende te slapen. Dat houdt in dat je ongeveer 8 uur per nacht op één oor moet liggen. Drukte is dan natuurlijk geen excuus. Slaap is misschien zelfs wel een oplossing voor jou drukte. Een uurtje extra zzz’s zorgt voor extra concentratie en dus efficiëntie op je werk/school. Je krijgt alles daardoor sneller af en bent eerder klaar om naar bed te gaan. O O O de logica;)

Nou even mijn slaapverhaal. Ik ben er dus echt op gaan letten. 8 uur slaap per dag. Ik sta ’s morgens vaak rond 8 uur op en moet dus voor 12 uur in bed liggen. Ik moet zeggen, dat is prima te doen en ik merk dat ik goed uitgerust ben!

Dat kan ook komen door het kussen wat ik vorige week besteld heb, trouwens. Ik sliep altijd op een simpel kussen en werd veel te vaak wakker met pijnlijke schouders en deuken in m’n hoofd. Not anymore! Dit kussen is goed voor m’n hoofdje… Traagschuim ,wat zorgt voor een terugkeer in zijn oude vorm, ik ben fan!

Investeren in je slaap is gewoon eigenlijk investeren in je prestatie. Slaap jij altijd genoeg?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent