Marathon: No New York, but maybe…

Toen we met GirlsLove2Run begonnen, op 1 januari (jaja bijna een halfjaar!), deden we dat met het idee dat we onze weg naar de New York City Marathon wilden vastleggen. Die weg bleek helaas heel kort (of heel lang, het is maar net hoe je het bekijkt), want we hoorden eind april dat we waren uitgeloot en dus niet mee zouden lopen in de New York. Heel heel jammer, maar we hadden nog een aantal strohalmen dus we hielden hoop. En nu hebben we dan toch besloten New York dit jaar aan ons voorbij te laten gaan.

Wat we kunnen doen is het volgend jaar opnieuw proberen, maar dat duurt nog zooo lang! Dus, omdat het leven anders ook maar saai is, wil ik samen met Francien die marathon binnen het jaar wel gelopen hebben. Waar? Ergens in de wereld. Eigenlijk alles behalve Nederland. Een marathon is namelijk afzien en als ik daar voor kies, dan wil ik wel mooi weer of een mooie/nieuwe omgeving. Dat is goed voor de afleiding van de pijn die ik gegarandeerd ga voelen! Ik ben gaan zoeken naar de perfecte plek voor onze nieuwe uitdaging. De enige criteria: begin 2013 en een mooie route. De opties:

  1. Barcelona: 17 maart 2013 – Een van mijn favoriete steden met een route langs het strand, dwars door de stad, langs de Sagrada Familia en Camp Nou, weer terug naar het strand. Lijkt me top;)
  2. Parijs: 7 april 2013 – De start is onder de Arc de Triomphe! En de finish ook!(!!) Verder loop je dwars door de stad met uitzicht op de Eiffeltoren, Notre Dame en het Louvre. Oja en door Bois de Boulogne.
  3. Rome: 17 maart 2013 – Ook de marathon van Rome gaat door de hele stad en langs alle bezienswaardigheden, zoals het Colosseum en de paus!
  4. Londen: 21 april 2013 – Prachtige route, langs de Themes!
  5. Los Angeles: 17 maart 2013 – Toch wel favoriet, maar laatst genoemd, omdat er een net iets groter prijskaartje aanhangt… On the other hand, we hebben nog wel even tijd om te sparen;) Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica en zon/zee/strand. Misschien moeten we er gewoon een vakantie van maken?

Deze beslissing betekent dat er echt getraind moet gaan worden, maar dat ik gelukkig wel eerst rustig naar Thailand kan… Een maand reizen en dan vervolgens een marathon rennen is niet de beste combinatie en ik maakte me al even zorgen;) En hoewel ik altijd zei: ‘De enige marathon die ik ooit loop is die van New York’, begin ik daar nu serieus op terug te komen!

Goed, en nu wil ik natuurlijk weten wat jij zou doen! Welke marathon zou jij lopen en waarom? Of toch liever ├╝berhaupt geen marathon?

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent