Marikenloop

May-day!
Word je ook zo blij van mei? Ik wel. Mooi weer en heel veel leuke races. Misschien komt het omdat ik zelf uit Gelderland kom, maar één van mijn favoriete lopen is de Marikenloop in Nijmegen.

image1

Traditie
In verleden liep ik deze race eigenlijk altijd samen met Fieke en haar mama. Toen Fieke een keer verstek moest laten gaan, bleef de traditie in stand. Zonder Fieke, maar met haar mama. Zij de 5, ik de 10.

12-mei-20121-1024x1024

Gasgeven
Dit jaar ga ik zelf voor de 5. Ik heb nog nooit eerder een 5 kilometer race gedaan, maar het vooruitzicht dat het een afstand is waarop ik vol gas kan geven vind ik verfrissend. I know, normaal ben ik van de lange(re) afstanden, maar dan moet je een inspanningsverdeling maken. Bij deze 5 kilometer kan ik mijn uithoudingsvermogen 5 kilometer lang op de proef stellen. Ben ik in staat om onder de 25 minuten te duiken? Laat ik me pacen door de top van Nederland? Die ook aan de start staat van deze 5 kilometer.

ml12-16340-682x1024Pijlsnel parcours
Het parcours is veruit mijn favoriet. Brede paden waardoor er constant genoeg bewegingsruimte is en je elkaar niet voor de voeten loopt. Het parcours stelt je dus in staat om je heel snel voort te bewegen door de velden en bossen rondom Nijmegen.

Snel, sneller, snelst
Ik ga denkbeeldig strijden tegen Julia, trainster van de GirlsLove2Run Crew Nijmegen, die overigens ook tot diezelfde top behoord. Julia rent de 5 kilometer gewoon in 17 minuten! Dat ga ik haar niet nadoen, maar ik kan wel het nodige van haar leren. Gelukkig gaat diezelfde crew mij in de aanloop naar deze race 6 weken trainen. Daar kun jij ook onderdeel van uitmaken. Het maakt niet uit of je net begint of een pro bent, deze crew zorgt ervoor dat iedereen pijlsnel de finish bereikt op 17 mei. Daarnaast is samen trainen met een groep veel leuker dan alleen. Binnen de trainingen is er ruimte voor de 5 kilometerlopers en 10 kilometerlopers.

Zien we je op 30 maart bij het kick-off event (#tourdefranzie) en op 17 mei bij de finish? Mooi, want we rekenen op jou.

?

Liefs,

Francien en GirlsLove2Run Nijmegen

Recent