Keep on Moving

Marloes: Terwijl ik nog kerstkransjes opboer en in mijn jogging-niet-zo-chique-pak op de bank zit, word ik emo en ga ik over tot reflecteren.

2017 is bijna voorbij en jeez, wat een jaar was dit voor mij. Met een nieuwe carrière en een wereldreis best spectaculair te noemen.

2017 was voor mij een jaar waarin ik geen idee had wat mijn doelen waren. Misschien was dat juist wel mijn doel: zonder doel, gewoon doen. Meer in het moment. Dat soort dingen. Wat ik ook deed, ik bleef in ieder geval in beweging. Letterlijk en figuurlijk. En het bewegen heeft mij een hoop gebracht.

Letterlijk bracht het mij op de plekken van de wereld waar ik altijd al eens met mijn knar wilde staan. Ik zag kangoeroes, koala’s, luipaarden en pinguïns. Ik stond op een gletsjer in Nieuw-Zeeland, voor het Operagebouw in Sydney, bijna op de grootste tarantula ooit in Ecuador en naast een olifant in Zuid-Afrika. Het bracht me ook medailles (2 marathons, hoe dan?!) en een nieuw, tikje lager, gewicht (ik herhaal, hoe dan?!).

Figuurlijk heeft het mij werk bezorgd, een nieuwe carrière zelfs. Ik heb dit jaar niet afgewacht, niet op de bank zitten dromen. Ik heb geschreven alsof mijn leven ervan afhing en steeds weer brieven, mails, ballonnen en andere ludieke pakketjes verstuurd. Meestal hoorde ik niets. Maar soms ook wel.

Mijn vaste column plekje hier bij Girls Love 2 Run is onder andere uit een simpele, doch bijdehante, mail voortgekomen. En wat ben ik daar trots op. Trots dat ik mag zeggen dat ik voor deze club schrijf. (Daar zijn wij, Joyce en Francien, dus ontzettend blij mee)

Maar waar ik misschien nog wel een beetje trotser op ben is dat ik ook rust nam dit jaar. Soms even het gas eraf. Om te kunnen knallen, zijn die rustdagen ook belangrijk. Misschien wel het allerbelangrijkst. Ik houd ze er het komende jaar nog maar even in.

Of ik die carrièreswitch en die wereldreis in 2018 ga toppen? Geen idee, maar mijn New Years Resolution is duidelijk: in beweging blijven. Dan komt alles goed.

Ik wens jullie een fantastisch 2018 toe. Keep on moving in any way you can!

Zo. Diepe dingen hier. Symboliek. Alles. Volgende keer gewoon weer een column over hardlopen en loslopende honden of zo.

_____

Marloes wie?!
Marloes Berghege is schrijfster (voor &C en Girls Love 2 Run) en loopt hard. Niet heel hard, maar ze loopt wel. Marathons zelfs en dat kan ze zelf ook nog steeds niet geloven. Verder is Marloes bekend (bij cafetaria Toetje), een absolute lees nerd, doet ze allang niet meer waar ze voor gestudeerd heeft, draait ze graag Hazes en niet eens stiekem, wordt ze kriebelig van lange nagels en is ze getrouwd met een sport gekkie.

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Recent