Marloes: De Nederlandse griep

Ik heb griep. Of influenza als je het een iets chiquer randje wil geven.
De iets minder chiquere werkelijkheid is dat mijn hoofd vol snot zit. Het zit echt overal en blokkeert en vertroebelt vakkundig iedere vitale functie. Mocht er dus een fout in deze column zitten, dan moet je mij dat vergeven. Het is het snot wat praat.

Het is al een behoorlijke tijd geleden dat ik in bed lag met de griep. Ik ben dan ook een jaar op wereldreis geweest en dan heb je dat niet. Het ergste wat mij dat jaar is overkomen is een ontstoken oorpiercing en een avond flinke diarree. Dat laatste heb je dan weer minder in Nederland.

Maar die griep. Het mag bijna op de lijst van typisch Nederlandse dingen. Naast kaas, tulpen en windmolens: griep. Het hoort er echt bij. We liggen minstens een keer per jaar te rillen in ons bed en als we gaan dan gaan we met zijn allen. Je weet dat het griepseizoen er weer aan begint te komen als je stil staat bij de stoplichten en je hier en daar mensen hard hoort snuiven om het lopende snot in hun neus te houden. Niet goed, helemaal niet goed. Dat is het moment dat je eigenlijk gewoon keihard door rood moet fietsen. Weg van al die bacillenlucht.

Maar hoe ver je ook fiets, wat je ook doet – al is je middle name health freak – vroeg of laat vindt de griep jou ook. En lig je net als de rest van Nederland gewoon in je nest te checken of je snot nu al een kleur heeft of niet, om vervolgens weer te googelen welke van de 2 opties nou goed was. Een moment waar je op drukke dagen altijd erg naar uitkijkt. “Oh, had ik maar griep. Dan lag ik nu lekker in bed met een theetje en Netflix. Heerlijk.” Nou mensen, het is zo ver. Ik heb de Nederlandse griep en ik lig in bed. Met een enorme rode neus en tranende oogjes. Er komt niet eens snot uit mijn neus, dus ik kan ook niet checken of de kleur al oké is (op zich een slecht teken). De hoofdpijn is zo erg, dat ik Netflix niet trek en ik heb het te heet voor thee en alles smaakt naar karton. En oh ja, ik ben jarig. Ik vind dat chagrijnig zijn nu best op zijn plaats is.
_____

Marloes wie?!
Marloes Berghege is schrijfster (voor &C en Girls Love 2 Run) en loopt hard. Niet heel hard, maar ze loopt wel. Marathons zelfs en dat kan ze zelf ook nog steeds niet geloven. Verder is Marloes bekend (bij cafetaria Toetje), een absolute lees nerd, doet ze allang niet meer waar ze voor gestudeerd heeft, draait ze graag Hazes en niet eens stiekem, wordt ze kriebelig van lange nagels en is ze getrouwd met een sport gekkie.

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Recent