Sport (proof) make-up? Bestaat dat?!

#TEAMNOMASCARA had mijn hashtag kunnen zijn. Ik en make-up. Dat is een kwestie van geduld. En geduld heb ik niet. En nee, ik heb niet zoals de meeste van jullie een mama gehad die het me voordeed in mijn jongere levensjaren. Die mij gaf er gewoon niets om. Maar goed tijden veranderen en ik dus ook.

Jarenlang heb ik me afgevraagd waarom er nog geen sport (proof) make-up, op waterproof mascara na dan, bestond. Ik heb zelfs ooit het wilde idee gehad dit zelf te produceren of in ieder geval zo te vermarkten. Maar bij mij blijven negen van de tien ideeën gewoon op de plank liggen. Zo ook deze.

Maybelline Make It Happen (web) (1)

Toen ik een aantal maanden geleden op bezoek ging bij Maybelline New York werd me gevraagd of ik überhaupt make-up draag tijdens het sporten en zo ja, waarom en welke. Aangezien de dresscode voor de sportschool niet vraagt om een opgemaakte sporttrut.

Maybelline Make It Happen (web) (14)

Toch kon ik er wel op antwoorden. ‘Ja ik draag tegenwoordig WEL make-up als ik sport, omdat ik ook nog herkenbaar moet zijn als ik witheet (lees: vuurrood) te zien ben op mijn social media kanalen. En niet geheel onbelangrijk, het andere geslacht moet zich wel kunnen omdraaien als ze me voorbij zien huppelen.

Maybelline Make It Happen (web) (18)

Wat ik gebruik? Geen drugs in ieder geval. Ik gebruik Lash Sensational waterproof mascara, BB cream en de Peach Balm&Blush.

Nou waarom die drie? 1. Lash Sensational brengt een dunne subtiele laag aan op mijn wimpers en dankzij het borsteltje vindt er een goede spreiding van mijn lange wimpers plaats. Het ziet er vooral heel natuurlijk uit. BB cream, omdat ik foundation en poeders haat. En BB cream (borsten en billen crème, nee grapje) brengt naast een subtiele egale kleur ook hydratatie en doet eveneens dienst als zonnebrand voor mijn gezicht ivm Sun Protection Formula 30. De Peach Balm&Blush vind ik dus echt de ontdekking van de eeuw. Ik heb hele droge lippen en deze lippenbalsem zorgt ervoor dat mijn lippen on the run zacht blijven (nee ik heb het niet over de lippen die tussen mijn benen hangen). Tevens kan ik deze balsem ook gebruiken als blush. Hoe fijn is dat? Best handig als je op zweetdate gaat. Trust me.

Maybelline Make It Happen (web) (12)

Maar de vraag vanuit Mayebelline New York was wel of deze make-up daadwerkelijk sportproof is… Daarom testte ik het alvast uit. Het resultaat zie je hier…

Kruidvat en Maybelline New York zijn zo lief geweest om mijn setje te bundelen en te verkopen in de winkel. Vanaf volgende week dinsdag (31 mei) krijg je bij aankoop van één van deze producten ook nog eens GRATIS een sport make-up bag (zolang de voorraad strekt natuurlijk). Hoe leuk is dat? Je kunt de producten nu ook al los kopen bij Kruidvat, maar goed dan krijg je de sport make-up bag niet…

Draag jij make-up tijdens het sporten of vind je het niet nodig?

Liefs,

Francien

Foto’s door Joyce Bongers
Make-up door Mitzy Malu Mudde

P.S. Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Maybelline New York

Recent