Met de billen bloot

Vandaag stop ik (even) met mooi weer spelen. Tijd om je eerlijk te vertellen hoe ik ervoor sta met de voorbereidingen van de Two Oceans Race. En ik kan je vertellen: er is nog werk aan de winkel.

Drie maal is scheepsrecht
Ik, Francien Regelink, ben terug bij af. Door een blessure ben ik gedwongen weer bij nul te beginnen. Gelukkig doe ik dat niet alleen. De komende maand ga ik een heleboel tijd doorbrengen met mijn drie nieuwe beste vrienden: de fysio’s. En met jou! Over dat laatste vertel ik je morgen meer! Over die fysio’s, zij gaan mij begeleiden naar de start op 4 april, waar ik zo fit mogelijk wil verschijnen. Tijdens de voorbereidingen zal ik goed naar mijn lichaam moeten luisteren en ook, als het niet gaat, moeten besluiten om misschien wel niet te starten. Maar, alles wordt uit de kast gehaald om mij (blessurevrij) op 4 april te laten starten in Kaapstad.

Rennen = nee
Mijn trainingsprogramma is stevig onder de loep genomen en… Hardlopen is uit den boze. Ja, je leest het goed: hardlopen is tot 4 april uit den boze. Zowel mijn trainingen als mijn behandelingen zijn erop gericht om het ontstoken weefsel van mijn scheenbeenspier te laten herstellen. En dat kan alleen door rust. Dag duurlopen, hallo indoor cardiotrainingen. Fiets: jij wordt mijn nieuwe beste vriend.

Massage (without happy end)
Mijn scheenbeen wordt om de 5 dagen gemasseerd. De focus ligt daarbij op het pijnpunt aan de binnenkant van mijn scheenbeen. Omdat ik te lang ben doorgelopen met deze fijne blessure is ook mijn bovenbeenspier stijf geworden. Die wordt tijdens deze sessie ook flink onderhanden genomen.

Shockwave therapie
Na de massage ga ik door voor de shockwave therapie. De WAT? Tijdens deze behandeling worden schokgolven door mijn ontstoken weefsel gejaagd met een speciaal apparaat (don’t try this at home, een van mijn fysio’s is hiervoor gecertificeerd). Deze golven veroorzaken kleine scheurtjes in het weefsel, waardoor het lichaam makkelijker nieuwe bloedvaten kan aanleggen in het ontstoken gebied. Deze nieuwe bloedvaten bevorderen een optimale genezing van de ontsteking. Al na een behandeling voelde ik de pijn afnemen. Of het pijn deed? Ja, het was absoluut geen pretje. Maar: one down, three to go.

Ice Ice Baby
Na deze behandeling moet ik ijzen. Dat deed ik netjes in de praktijk, maar ik kreeg het ook mee als huiswerk. Maar twee keer per dag ijzen, waar haal ik in godsnaam ijs vandaan? Nou, wat dacht je van een zak bevroren doperwtjes van de Appie? Super betaalbaar, net als de zakken crushed ice die er naast in het vriesvak liggen. Zo’n lekkende zak ijs of doperwtjes in je tas is natuurlijk niet heel handig als je altijd maar on the run bent. Lief als mijn fysio’s zijn, komen ze met de oplossing voor mij: de Hyperice Brace.

Hyperice Brace #wasdatdan?!
Zit ik toch even vreselijk onbetaald reclame te maken voor deze gasten! Maar geloof mij, dit product is DE BOM. Vele topsporters gingen mij al voor, zoals Hope Solo bevoorbeeld, je weet wel, die te knappe vrouwelijke keepster.

Maar Francien, dat product mag volgens jou dan wel zo de bom zijn, wat doet het dan? Deze brace plaats ik om mijn scheenbeen en heeft een speciale zak waar je echt crushed ice of gel ice (dit lijkt een beetje op een gelkaars) in kan doen. Dit speciale gel ice wordt meegeleverd in een soort bidon en kun je ook nog hergebruiken. Na gebruik je het weer in het vriesvak en voila: je hebt weer ijs voor de volgende ronde. Nog een voordeel: tijdens het dragen van deze brace hoef ik niet stil te blijven zitten (want ja, we weten allemaal hoe moeilijk dat is voor mij). Nog niet overtuigd? Lees dan even de review van Ashley, je weet wel die HELE FITTE EN TOFFE CHICK.

There’s more!
Bovenstaande middelen helpen mij allemaal om op 4 april fit aan de start te staan, later deze week vertel ik je meer over de alternatieve trainingen die ik doe (want ja, van stilzitten word je natuurlijk niet fitter!).

Tot wie of wat richt jij je als je een blessure hebt?

?

Francien & GirlsLove2Run Team

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent