Monday blues

Wie gister, net als Francien en ik, in het oranje voor de tv zat, snapt dat er wel eens betere avonden zijn geweest. Het EK is voor ons altijd gezelligheid en nouja, das dus nu voorbij… En dan word je maandag ochtend wakker en dan komt het echt met bakken uit de hemel. Niet echt een gezellige uitnodiging om je bed uit te komen voor weer een nieuwe werkweek of wel?

Hoe kun je nou zo’n baaldag het best beginnen, zodat je de hele dag het gevoel hebt dat het allemaal helemaal niet zo erg is. Met andere woorden hoe kom je uit die monday blues.

Ten eerste: NIET snoozen! Sta eens op als die wekker gaat en spring gelijk onder de douche. Ik garandeer je dat dat lekkerder is dan 10 keer het irritante geluid van je wekker die je alweer uit je slaap haalt. Daarnaast moet je gewoon goed ontbijten. Ik vind dat zelf ook moeilijk, maar doe het wel. Je krijgt meer energie, bent de rest van de dag minder hongerig en het is ook gewoon even een lekker rust momentje (mits je er natuurlijk even de tijd voor neemt;)) En een laatste goede tip om uit die monday blues te komen? Ochtendgymastiek. Mijn oma zweerde altijd al bij het programma Nederland in Beweging. En dat programma begint niet voor niks om 7 uur ’s ochtends. Als je in de ochtend alvast je workout hebt gedaan, hoef je jezelf ’s avonds niet meer van de bank af te trekken. Nee, je kan zonder schuldgevoel de tv aanzetten. Daarnaast blijft je lichaam actief met verbranden en andere super goede lichaamsdingen die net even te technisch zijn.

Hoe ik deze maandagochtend ben begonnen? Met snoozen… Oeps! Maar ik weet nu dat dat niet het beste idee was en aangezien ik een klein beetje blauwe lucht heb ontdekt in de donkere wolken, ga ik straks mijn hardloopschoenen aantrekken voor een morning run… Maar eerst ontbijten natuurlijk;)

Succes allemaal deze maandag morgen, bij mij staat ie in het teken van scripties! Heb jij wel eens last van een ochtenddipje en hoe kom je daaruit? 

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin

Bron

Recent