Mooi weer spelen

Moest je echt zo hard lachen om mijn grap? En heb je me het afgelopen uur echt je werkelijke verhaal verteld? Hé je moet me even helpen hier hoor. Ik kan zelf een aardig spelletje mooi weer spelen, maar jij lijkt wel een PRO.

Het masker
Maskers… Ik heb er een aardige collectie van liggen. En dat is niet omdat ik uit Brabant kom en ze daar iedere tweede maand van het jaar zo’n maf verkleedfeest vieren. Nee, ik heb het over mijn alledaagse maskers. Ik weet, jij hebt ze ook.

Niet zo gek ook, want masker is de letterlijke betekenis van het Latijnse woord ‘persona’. Het woord ‘persoon’ is hier weer van afgeleid, en heeft alles te maken met ‘het zelf’ ten aanzien van de ander. Zo kan je een masker dus gebruiken om het beeld dat anderen van je hebben te beïnvloeden. Hartstikke handig!

Voor wie en waarom?
Even terug naar jou. Je bent mijn beste hardloopvriendin. Voor mij hoef je geen mooi weer te spelen. Maar vandaag liet je me goed schrikken: je leek wel vergroeid met je met-mij-is-niks-aan-het-handje-masker. Zo goed als je dat speelde! Nu je aan het eind van je verhaal gekomen bent, heb ik je pas door.

Vertel me eens: voor wie ben je nu eigenlijk mooi weer aan het spelen? En waarom dan wel? Begrijp me niet verkeerd, ik neem het je niet kwalijk. Ik weet als geen ander dat je er mogelijk niet eens erg in hebt. Maar gelukkig ben ik er dan, om je daarop te wijzen.

Kom bij me terug
Ik zou geen hardloopvriendin zijn, als ik je nu niet de deur zou wijzen. Ga naar buiten en loop een rondje door de nacht (of de vroege ochtend). Het zal je helpen je masker te laten vallen. Kom daarna bij me terug. Ik kan niet wachten om je echte verhaal te horen… Dan heb ik een mooi weerwoordje voor je klaar, beloofd.

Wanneer heb jij voor het laatst mooi weer gespeeld?

?

Anouke

PH: Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Hoe zorg jij ervoor dat je niet te hard (of juist te zacht) loopt?

Recent