Mooi weer lichaam

Bikini body
Massaal voelen we de druk om vanaf de eerste zonnestralen te werken aan onze bikini body. Geïnspireerd door tijdschriften die headlines met ‘In tien dagen vijf kilo lichter!’ en ‘Je beste beach body ooit!’ op de voorpagina hebben, gaan we in het voorjaar aan de slag om zo snel mogelijk zo strak mogelijk te worden. We schaffen sportoutfits, schoenen, gadgets, sportschool abonnementen etc. etc. aan. Was de sportschool na oud en nieuw al druk, dan is ‘ie zo rond maart zo mogelijk nog drukker.

Maar waarom vinden we eigenlijk dat we de ene helft van het jaar er een stuk anders uit moeten zien dan de andere helft? Waarom moet je om met blote benen te ‘kunnen’ lopen, superstrakke (en gebruinde en onthaarde) benen hebben? En in bikini zo slank mogelijk zijn (maar zonder je borsten en billen kwijtgeraakt te zijn)? Moet je er voor vreemden op straat of het strand ‘beter’ uitzien dan voor jezelf?

Vier je lichaam
Ik geloof heel erg in het vieren van je eigen lichaam. Doordat jij en ik sporten en (meestal…) gezond eten zorgen we goed voor ons lichaam: we zorgen daarmee dat het gezond is en dat we ons lekker voelen. Ik snap wel dat het gedurende de maanden in joggingbroek op de bank makkelijk is om je niet teveel druk te maken over hoe je lichaam eruit ziet, en dat dat wat moeilijker is als je opeens bijna bloot over een strand moet paraderen.

Maar laat me je een ding op het hart drukken: je hebt geen beach body nodig. Elk lichaam is een bikini lichaam, en het maakt echt geen zak uit of je nou maar 32 of maat 46 hebt. De SwimSexy lijn van Gabi Fresh is daar het levende bewijs van. Ook als je geen zichtbare buikspieren hebt zie je er goed uit in je bikini of je zomerjurkje, zolang je jezelf maar goed voelt.

gabifresh-palm-print-one-piece-bikini-2014

Oefen je bitch face
Stop dus met die onzin over ‘zomer- en winterlichaam’. Zorg het hele jaar goed voor jezelf en vind een gewicht waarop jij je goed voelt. Met veel of met weinig kleren aan. En in plaats van aan je bikini body te werken in de lente, raad ik je aan om goed te oefenen op je bitch face. Zodat je iedereen die vindt dat je er niet goed genoeg uitziet voor je mooiweeroutfit op een heerlijk ongeïnteresseerde blik kan trakteren.

Hoe denk jij over het mooiweerlichaam?

?

Anneloes

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter,  Instagram (username: Girlslove2run)

Recent