Mooiweerloopster

Je komt en je gaat. Ik ben er altijd. Weer of geen weer. Je bent er slechts als de zon schijnt. Zo ben ik (vast ook) ooit (eens) begonnen. Dat moet haast wel. Ik bedoel.

‘Hardlopen?!’

‘Dat is toch f*cking saai?’

‘De gedachte alleen al!’

‘Wie ik? Wat denk je zelf?

‘Haha laat me niet lachen!’

Allemaal antwoorden die ik hoor van meisjes zoals jij en ik, die nog wachten totdat de zon gaat schijnen. Is dit niet hoe jij ooit ook begon aan hardlopen? ‘Francien, waar heb je het over?’

#MOOIWEERLOOPSTER

Maar als de zon dan gaat schijnen, nou dan vallen ze met bosjes uit de hemel en komen ze op mijn wegdek terecht.
De zon doet haar van de bank afstappen, waar ze juist de afgelopen maanden zo comfortabel zat met Netflix en kopjes thee.

De eerste keer
Als het goed is, kent ze GirlsLove2Run nog niet, maar het is aan mij om daar zo snel mogelijk verandering in aan te brengen. Waar kom ik haar tegen? Right here, of Facebook en Instagram. Ze maakt namelijk vast wel een foto als bewijs dat het haar ‘eerste’ keer hardlopen is. Ze flikkert er nog wat hashtags onder en dan heb ik haar gevonden. Ik like haar foto, voorzie haar van een motiverende comment en dan heb ik haar aandacht. Easy does it.

Weerbericht
Ik heb zojuist het weerbericht bekeken en wat blijkt? De ideale omstandigheden dienen zich vandaag aan. VANDAAG DUS. Om er zeker van te zijn dat ik haar niet mis voorzie haar daarom deze maand van weersvoorspellingen (ook handig voor de ‘doorgewinterder ‘ hardloopster). BTW, je snapt toch wel dat ik graag foto’s wil zien van jou terwijl je rent in dit prachtige weer? De hashtag, je raadt het al #mooiweerloopster mag dus niet ontbreken als je besluit de foto op het wereldwijde web te delen.

S/S ’15
Tevens maak ik van de road mijn runway, aangezien S/S ’15 zich aandient. Ik presenteer haar de nieuwste trends en laat haar zien waar de vetste sport outfits kan scoren.

De hamvraag
Wat ik me altijd afvraag is wie het mooie weer overleeft? Wie er straks overblijft als de zon niet meer schijnt? Gelukkig kijk ik haar nu recht aan. Het meisje aan de andere kant van mijn scherm. Het meisje dat nu deze woorden tot haar neemt. Nadenkt. En beseft dat ze ooit ook zo begonnen is. En voor zover ik weet zijn dat sowieso een paar duizend meisjes, misschien wel 11.277 en tel er daar nog maar 12.823 bij op. Ik bedoel maar.

Ik ben er weer
Weer of geen weer, morgen ben ik er weer. Net als dat ene meisje dat daarnet van de bank is afgestapt, aangetrokken door de zon, haar eerste stappen in de juiste richting zet. Welcome to the wonderful world die hardlopen heet.

Voor de doorgewinterde hardloopster, ben jij ooit ook op deze manier begonnen of hoe zit dat? 

PH: Joyce Bongers

?

Francien & GirlsLove2Run Team

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

Recent