Motivation

Op nu.nl las ik laatst een artikel over het effect van sportende ouders op hun kinderen. Als ouders meer sporten, motiveren zij hun kinderen om hetzelfde te doen. Best logisch natuurlijk, want als ouder geef je een kind het goede voorbeeld. Ik denk dat het niet alleen werkt van ouders op kinderen. Ik loop vaak samen met Francien en tijdens onze runs motiveren we elkaar, maar ook als we niet samen rennen doen we dat. Als ik zie dat zij is geweest kan ik natuurlijk niet achterblijven en als ze me verteld dat ze een mooie afstand heeft gelopen, blijft dat toch knagen totdat ik hetzelfde doe…

Met het blog hopen we je ook te motiveren. Door de laten zien hoe leuk, belangrijk en goed het is om te sporten hopen we dat je nog liever gaat lopen dan je misschien al deed. En het blog motiveert ons natuurlijk ook. We kunnen je niet teleurstellen met verhalen over maanden achter elkaar niet lopen. We zijn het nu aan onszelf en aan jou verplicht om te gaan, als dat geen stok achter de deur is.

Het mooie is dat je zelf ook een motivatie kunt zijn voor iedereen om je heen, zonder dat je het op een blog hoeft te schrijven. Door het sporten voel je je goed en fit, je ziet er automatisch beter uit (want: veel buiten en in beweging) en je wordt gewoon gelukkiger van sporten. Dit gaat natuurlijk aanstekelijk werken op je omgeving. Een vriendin die wel graag wil sporten, maar nog niet helemaal de stap zet? Neem haar mee, laat haar zien waarom lopen zo leuk is. Hetzelfde geldt voor de BF. Zit ie liever op de bank dan in de gym? Neem hem mee naar buiten en daag hem uit. Geen man die graag van z’n lover verliest! Jij hebt er automatisch een runningpartner bij en je hebt een goede daad verricht;)

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent