Mr. Right

Het hoofddoel in mijn leven is niet om Mr. Right tegen het lijf te lopen. Nooit echt geweest ook. Ik ben in de gelukkige positie om te mogen zeggen dat hij 10 jaar geleden mijn leven al binnen kwam wandelen (op zijn sneakers, man naar mijn hart, we delen onze sneakertic), en niet meer weg is gegaan. Ik was 17 jaar oud, hij 18. Broekies waren we. Hij heeft me op mijn best meegemaakt, maar keek ook meer dan eens achter het masker en liep niet weg. Sterker nog, hij wist dingen bij me aan te wakkeren waarvan ik niet wist dat ik ze in me had. Hij was degene die pijn in mijn ogen heeft herkend op momenten dat iedereen mijn glimlach nog geloofde. En daar ben ik dankbaar voor. I’m a happy camper.

Lennart en Debbie

True love
Ware liefde? Na lang zoeken (geen grap) naar een pure definitie van ‘ware liefde’ kwam ik niet heel veel verder dan een berg saaie en (ietsje) minder saaie opsommingen van dingen die in het kort samengevat hadden kunnen worden met de volgende steekwoorden: ‘warmte’, ‘affectie’,‘gedeelde interesse’, ‘steun-en-toeverlaat’, ‘vriend-en-kameraad-die-als-het-eens-wat-minder-gaat-je-niet-meteen-in-je-uppie-achterlaat’ en nog een hele boel dodelijk vermoeiende tegeltjeswijsheden.

Definitie
Wikipedia echter, de bron die zich geen officiële bron mag noemen, maar het stiekem toch vaak is, kwam met het volgende: “Liefde betekent de diepe genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een ander; soms ook voor een dier, zaak of voorwerp. De betekenissen die er aan gegeven worden zijn sterk cultureel en maatschappelijk geïnspireerd.”

Voorwerp
Top, vooral de toevoeging ‘soms ook voor een (..) of voorwerp’ sprak me wel aan. De verliefde symptomen die ik iets vaker dan gemiddeld heb mogen ervaren bij het zien van mijn nieuwe crush, liegen er namelijk niet om. Ik ben voor gek verklaard, uitgelachen en verketterd (ok, dat niet..) op momenten dat ik met rode koontjes, trillende handjes en bibberend pinpasje een nieuwe familielid mocht verwelkomen aan de eettafel (=walk in closet). Meer dan eens heb ik schrikreacties opgewekt wanneer ik iemand binnenliet in mijn kamertje om ze deelgenoot te laten zijn van welke examplaren in had binnengelaten in mijn hart. Maar nu ben ik toch blij verrast dat Wikipedia mij bijstaat en antwoord geeft op de vraag of mijn liefde voor het object (de Schoen, de Sneaker in het speciaal) écht is.

Feest der herkenning
Liefde is in mijn ogen iets wat het hart al kent, ver voordat de hersenen het erkennen. Liefde kan lasting zijn, of zelfs ongepast. Maar slecht? Het wankelt soms op het randje van weten en niet-weten, maar ervan weglopen is vaak geen optie. Het laat ons dingen doen die we anders misschien niet voor mogelijk gehouden hadden.

Speaking of which: ik heb meteen maar even een nieuw paar aan de collectie toegevoegd. Zelf ontworpen. Gewoon, in de naam der Liefde. En omdat Mr. Right ze heeft approved.

DSC_1586

?

Debbie Nuchelmans 

Follow me: TwitterInstagram & Facebook.

Recent