NAMASTE BITCHES

Ja, hoi.

Er gebeurde een aantal dingen toen ik hier tegen jullie zei dat ik een halve marathon moest gaan rennen en dit stukje vervolgens deelde met vrienden op Facebook en Twitter.

FIT FRIENDS FOREVER
Allereerst, ZO VEEL mensen die ik ken gingen meteen “OMG!!1! Laten we samen gaan trainen!!!1!!” Volgens mij is de hele wereld aan het hardlopen.

…En iedereen die ik ken was blijkbaar heel blij dat ik ook overliep naar de Dark Side. We have cool work out clothes and the Nike+ Running app.  

Ik ben persoonlijk meer een solo sporter, dus ik moest even slikken toen ik die verzoekjes zag. Maar hey, best fit friends forever is blijkbaar een ding wat werkt. Dus prima: ik ga wel met jullie rennen.

Ik doe waarschijnlijk wel mijn muziek in. En als ik het niks vind ren ik gewoon de andere kant op.

-Lianne-2small

RACE FEVER
Ten tweede werd ik zelf nog een tikje enthousiaster. Ik las met interesse de tips en ervaringen in de comments, zocht wat dingen op over halve marathon trainingen en wanneer ik eventueel me zou kunnen inschrijven voor een Echte Race.

Ook al is dat echt nog zo ver weg, ik ging toch stiekem al een beetje verheugen. Wat bijzonder is, want dat doe ik niet zo snel.

NAMASTE BITCHES
Verder ging ik in het kader van revalidatie super braaf elke week naar Bikram Yoga. Alles voor een snel en goed herstel van die enkel.

Ik deed tussen de 3 en 5 lessen in de week en ging wekelijks een stapje vooruit. Eerst de halve les zonder krukje, toen hele les zonder krukje, en uiteindelijk kon ik zelfs de ondersteunende opgerole handdoek achterwege laten. Ik sta zowaar weer op eigen Bikram benen.

Dus alles gaat goed! Ik ben energiek, ik kan fietsen, uren staan en lopen. Ik heb zowaar zin om rustig aan te beginnen met hardlopen.

NOU DOE DAN.
Eerlijk? Ik dacht dat ik begin december heus wel een mini stukje hardlopen zou kunnen proberen. De breuk is zo goed geheeld, dat moest heus wel kunnen. Dacht ik.

Maar daar moest ik op terugkomen: Bij een sprintje trekken naar een metro voelde ik een behoorlijke pijn scheut in mijn enkel waardoor ik de rest van de dag weer mank liep. Oeps.

Voorlopig moet ik me dus nog bij yoga houden, en eventuele andere dingen waarbij ik niet op snel tempo achter elkaar met mijn hele gewicht op mijn zwakke enkel terecht kom: Dat gaat nog niet.

NOG EVEN GEDULD
Pas als ik sprintjes kan trekken naar treinen en metro’s durf ik het aan.

Dus jullie moeten nog even wachten op de blogs waarin ik hijgend en vloekend verslag doe van daadwerkelijke kilometers op hardloopschoenen.

Tot die tijd blijf ik braaf in de hot yoga studio werken aan sterkere enkels. Ik zorg dat ik fit begin aan een hardlooptraining, beloofd.

Bedankt voor jullie comments de vorige keer, ik lees ze weer graag mee!

PH: Mariët Mons

?

Lianne

Follow my blog on Instagram or Facebook. to keep up to date! See you!

Recent