Next year…NYC

Volgend jaar gaan we samen naar New York. Ons doel? THE NEW YORK CITY MARATHON uitlopen. Doe je met ons mee? Naast dit doel is de weg er naartoe ook heel belangrijk. Natuurlijk gaan we héél véél trainen! Dat staat vast. Maar New York gaat ons meer bieden! Wij dromen alvast over onze trip naar New York. We delen hier onze ‘favorite hotspots’.

SHOPS

Flight Club: Brooklyn, 812 Broadway.

Ben je een sneaker addict? Dan is ‘Flight Club’ een must-go-to. De foto alleen al getuigt van het grote en bovenal diverse assortiment van exclusieve betaalbare sneakers en caps.

BookMarc?: West Village, 400 Bleecker Street.

Ben je net als ons fan van Marc Jacobs? Dan moet (ja je leest het goed MOET) je BookMarc (Annemerel bedankt voor deze ontdekking) bezoeken. Je vindt er de gaafste iPad covers, notebooks, potloden en nog veel meer! En het is ook allemaal heel betaalbaar, dat vinden wij niet alleen fijn, maar onze portemonnee is hier ook héél blij mee!

Topshop: SoHo, 478 Broadway.

Oké, take a deep deep breath alvorens je naar binnen stapt. Deze Topshop is écht gigantisch! Drie verdiepingen, er is voor ieder wat wils. Note: het is er allemaal wel ietsje duurder dan de Europese varianten van Topshop. Maar toch als je goed zoekt ga je er zeker iets heel moois vinden voor een prachtprijsje.

New York Vintage: Chelsea, 117 West 25th Street.

Er zijn heel veel vintage shops in New York, maar als je weinig tijd hebt en je wilt een geweldige outfit scoren dan moet je naar New York Vintage. Het is zelfs een geliefde hotspot van celeb styliste Rachel Zoë. Of het betaalbaar is dat weten we niet, maar daar komen we vanzelf wel achter once we are there!

The Mats Brothers: Brooklyn, Factory & Retail, 111 North 3rd Street or Manhattan, 215 Water Street.

Als we onze vriendinnetjes mogen geloven wordt hier de lekkerste chocolade gemaakt én verkocht. Ook de website omschrijving is veelbelovend: ‘Handcrafting the world’s greatest chocolate is our life’s work. Come to Brooklyn, check out our factory, hang out in our tasting room and learn about how American craft chocolate is truly made!’

COFFEE & EAT

The Fat Radish: Lower East Side, 17 Orchard Street, (212) 300-4053.

Als we Petite Passport mogen geloven, dan is dit dé plek van New York waar voedsel met liefde wordt gemaakt. Toen we de foto’s zagen, geloofden we dit meteen. Hopelijk gaan we het zeer snel zelf ervaren! P.S. Wij zijn verliefd op het interieur.

Toby’s Estate Coffee?: Williamsburg, 125 North 6th Street, (347) 457-6160.

Toby’s Estate is een begrip in de wijk Williamsburg, vanwege de koffiebonen die ter plekke geroosterd worden. Ook als je geen koffie lust, net als Francien dan is dit een geweldige hot spot! Dit is dé ideale plek voor een laat ontbijt samen met je laptop; we love onbeperkt wifi!

Saturday’s Surf?: Soho, 31 Crosby Street, (212) 966-7875.

Ben je uitgerust met een ‘relax modus’ dan is Saturday’s Surf the place to be. Naast de surfers, komen er ook genoeg mannen in strakke pakken binnen voor ‘a cup of coffee’. Vergeet vooral niet om plaats te nemen op de patio aan de achterzijde van de shop.

SLEEP

Hôtel Americano: Chelsea, 518 West 27th Street, (212) 525-0000.

Wil je genieten van een prachtig uitzicht over de city? Dan is Hôtel Americano een absolute must-go! Dit hotel staat bekend om zijn rooftop. Naast het geweldig uitzicht kun je hier uitgebreid genieten van een lunch of diner. See it for yourself… Wij gaan er niet slapen, het is lichtelijk boven ons budget, maar lunchen gaan we er zeker!

Wythe Hotel?: Williamsburg, 80 Wythe Avenue, (718) 460-8000.

Dit redelijk betaalbare hotel is perfect voor hipsters die liever in Brooklyn verblijven dan in Manhattan. De muren in het hotel worden keer op keer beschilderd door artiesten, het is iedere keer weer een verrassing wat je aantreft. En volgens Petite Passport is het ook nog eens heel betaalbaar… En ook dit hotel beschikt over een rooftop met een prachtig uitzicht over New York.

ACTIVITIES

Fietsen

Williamsburg en Brooklyn zijn prachtige fietsvriendelijke wijken. Daarom raden we je aan deze wijken per fiets te ontdekken. De fietsen kun je huren bij diverse fietspunten of hotels. Fiets van Williamsburg door de Joodse wijk richting Brooklyn. Op zaterdag en zondag kom je daar de leukste fleamarkets tegen. Als je dan toch aan het fietsen bent kun je net zo goed even een stop maken bij Beacon’s Closet, een te gekke vintage winkel.

5Pointz: The Institute of Higher Burnin: Long Island City, 45-46 Davis Street.

Je kunt ervoor kiezen om het MOMA te bezoeken. Onze voorkeur gaat echter uit naar deze graffiti expo. NYC en graffiti zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een oude fabriek vormt het decor van prachtige graffiti paintings. Deze ‘Wall of Fame’ is te vinden in Brooklyn.

Onze lijst is nog respectievelijk kort. Ben jij als eens in New York geweest? Of staat deze pracht locatie op je bucketlist? Heb je nog dingen die absolute een toevoeging zijn aan onze lijst? Please let us know in the comments!

?

Fieke & Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

P.S. P.S. Deze lijst is voor een deel afkomstig van de prachtige website www.petitepassport.com. We hebben hier zelf dingen aan toegevoegd.

Recent