Piemelvriendelijke tight, bestaat dat?

Ik ben dus een vent. Althans vandaag dan. Nadat ik heel mannenland over me heen kreeg besluit ik zelf de proef op de som te nemen. Want bestaat een piemelvriendelijke tight nou echt? In mijn optiek wel. En daar bedoel ik mee, dat het zaakje op de plek blijft liggen en niet teveel in het zicht ligt (lees: een stevige stof die de jonkheer lichtelijk platdrukt, zoals dat ook gebeurt met mijn boobies als ik een sport bh draag). Laat ik het nog anders verwoorden. Deze tight is vergelijkbaar met mijn favoriete sport bh, alleen houdt hij de balzak op zijn plek. Ik heb overigens een zweetdate die lichtelijk jaloers is op mijn tight.

Nike piemel tight - GL2R (1)

Testdrive
Maar goed, laat ik dat ding eerst eens door de crashtest halen. Nee daarmee bedoel ik niet mijn zweetdate. Die is namelijk allang goedgekeurd.

Nike piemel tight - GL2R (3)

I’m too sexy for my tight
Het kan aan mij liggen dat geef ik toe, maar een man in tight vind ik gewoon niet zo sexy. Ik vind het stoerder als hij er een short over draagt. Inderdaad smaken verschillen. Sorry not sorry. Ik heb in het verleden ooit eens een zweetdate gehad waarbij ik continue werd afgeleid door het zaakje dat zo ongeveer los hing tussen zijn benen, omdat de stevigheid van de tight te wensen over liet. Ik hoop overigens niet dat de persoon in kwestie dit leest. Vond ik gewoon ongemakkelijk, mijn aandacht ging toen telkens ongewild die kant op. En niet om de reden die jij denkt. Okay, mannen I hear you, maar jij kunt je hoofd ook niet cool houden als mijn borsten over mijn sports bra heen vallen, door de instant push up die sommige sports bra’s me geven. Dat krijg je met een volle C-cup. Dat is verleidelijk misschien, maar ook een enorme afleiding.

Nike piemel tight - GL2R (6)

Lijntje?
Voordat ik verder ga wil ik je vertellen dat het toch een serieuze producttest wordt. En als ik de Nike Running Nederland Facebook page mag geloven kan ik er dit van verwachten: optimale bewegingsvrijheid (ahum). De print op de Nike Power Speed Tight ondersteunt de spiergroepen die dat het hardst nodig hebben. Okay, ik ren en merk hier weinig van. Ik merk enkel dat de tight stevig doch licht aanvoelt. Maar goed die lijnen zorgen er in ieder geval wel voor dat je opvalt. I like.

Nike piemel tight - GL2R (2)

.com
Ik ga surf ondertussen ook even naar Nike.com om te zien wat zij precies zeggen over de tight. De Nike Power Speed hardloop tight voor mannen zijn ontworpen voor betere bewegingen, met een compressiepasvorm en een gezeefdrukte graphic voor ondersteuning van belangrijke spieren. Met deze hardloopcapri’s kun je je volledig concentreren op je afstand en snelheid en niet op de resterende tijd.

Verbeterde bewegingsvrijheid
De innovatieve graphic is strategisch geplaatst op de IT-band en over belangrijke spieren voor extra ondersteuning en verbeterde mobiliteit.

Compressie en comfort
Zeer rekbaar Dri-FIT materiaal voor een compressiepasvorm en een droog en comfortabel gevoel.

Nike piemel tight - GL2R (6)

Aan, uit?
Dat laatste, daar ben ik heel erg over te spreken. Omdat het compressie tight betreft denk ik in eerste instantie dat het een lastige tight is om aan te trekken. (In een ver, ver verleden hielp ik ouderen bij het aantrekken van steunkousen. Die doen me altijd automatisch denken aan compressie sokken.) Dus bevooroordeeld en onder toeziend oog van mijn zweetdate denk ik me de tight te moeten wurmen. Niets is minder waar. Hij gaat eigenlijk heel gemakkelijk aan en uit. Komt dat nou omdat ik maat L(ul) draag voor mannen? Om er zeker van te zijn dat dit echt het geval is geef ik de tight uit handen. Ook mijn zweetdate glijdt met gemak in de tight. Waarna hij de tight niet meer uit wil doen. Dat is niet de afspraak! Ik geef hem de mijne (ik heb er zelf ook eentje gekregen, maar die is door witte belijning net iets minder spannend). Helaas, hier past hij toch echt niet in.

Nike piemel tight - GL2R (2)

Ballet squat?!
En dus is het de hoogste tight om de vrouwelijke variant aan te trekken. Tezamen maken we Utrecht onveilig. Als ik hem midden in de run tot stoppen dwing kijkt hij me niet begrijpend aan. “Wat doe je?” hoor ik hem zeggen. “Ga eens stretchen”, beveel ik hem. “Maak eens een plié. Je weet wel die welbekende ballet oefening.” Ik ben benieuwd of de tight dit aankan. Warempel, de tight scheurt niet, en dat terwijl mijn zweetdate een hele diepe ballet squat maakt…!

Nike piemel tight - GL2R (7)

Hoe staan/ligt de zaken/zaak erbij?
Ondertussen bekijk ik zijn zaakje eens van dichtbij. Die ligt er goed bij. In het zicht, maar geen doorn in het oog. Dit heeft overigens niets te maken met de lengte en omvang van zijn jonkheer. Het ligt er in mijn optiek keurig bij. Een short lijkt wel degelijk een overbodige luxe te zijn. Om er zeker van te zijn vraag ik hem hoe de zaak/zaken ervoor/erbij sta(an)/liggen (geen idee of ik hiervoor verantwoordelijk ben). “Ja, de tight zit eigenlijk heel fijn” zegt hij. “Wat is fijn? Verklaar u nader”, zeg ik. “Ik krijg er een goede kont in (okay hij heeft bijna geen kont, ook nu niet).” Waarna hij zich abrupt omdraait. Ai, dit kan ik dus niet beamen en toch knik ik instemmend ja. “Mijn telefoon past in het zakje”, gaat hij onverminderd verder. “Welke zak bedoel je schat?” zeg ik lachend. “Laat maar! Als je me niet serieus neemt loop ik nu van je weg!”, zegt hij terug. “Prima!”, waarna ik de eindsprint inzet. Hij bedenkt zich geen moment en haalt me al na vier seconden in.

Eindcijfer?
“Het eindcijfer?” vraag ik. “En nee, daarmee bedoel ik niet het eindcijfer van je Staatslot”, plak ik er achteraan. “Een acht”, antwoordt hij. “Waarom een acht en geen tien?” “Omdat ik niet zeker weet of die belijning daadwerkelijk extra ondersteuning en mobiliteit biedt. De tight zit gewoon verdomde lekker, als gegoten zelfs.” “Ik moet je zeggen dat het je goed staat”, antwoord ik.

Nike piemel tight - GL2R (5)

W T F?
De echte test volgt pas bij thuiskomst. Hoe snel krijg ik dat ding uit? En gaat die van mij ook gemakkelijk uit? Het antwoord daarop moet ik je helaas schuldig blijven. “Slaapkamer workout? Wat is dat? Ken ik niet. Wie heeft dat verzonnen? Werkelijk waar geen idee!” Side note.

Eh jongens, ik geef je bij dezen mijn zege. In deze (piemelvriendelijke) tight mag je gezien worden!

?

Francien & Team Girls Love 2 Run

Foto’s gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent