NYC UPDATE

En dan gaat het in één keer allemaal niet meer door… Met 40 andere Nederlanders verblijf ik het prachtige Z Hotel net over de Queens Borough Bridge (just outside Manhattan). En zoals het Nederlanders betaamt zoekt iedereen elkaar na de in ontvangstneming van het ‘slechte’ nieuws op in de lobby. Niemand kan het eigenlijk nog geloven… Sommigen hebben jaren getraind, ik maar 3 maanden en ook tot mij dringt het ook nog niet door.

Natuurlijk is het begrijpelijk dat de run alsnog geen doorgang heeft kunnen vinden. Staten Island, het startpunt, is volledig weggeslagen door de storm. Er is geen stroom, mensen verblijven er al dagen op straat… En zoals jullie wellicht in de persconferentie hebben gezien is daardoor de eenheid weg. Vijf stadsdelen ‘united as one’ samen achter de New York City Marathon zo hoort het te zijn, maar dat kan nu gewoon niet. De prioriteit ligt nu bij het welzijn van de getroffenen.

Echter de teleurstelling is groot, er moeten renners huilen, anderen zijn boos. Renners vragen zich hardop af waarom deze beslissing niet eerder gemaakt is. Naar mijn idee heeft New York Road Runners er alles aan gedaan om de run door te laten gaan, maar stuitte ze uiteindelijk op een te groot verzet van getroffenen, logisch.

Wat ik nu ga doen samen met al die andere Nederlanders? Morgen komt er wellicht een Holland Run in Central Park, met Erben Wennebras als organisator en Erik Mounthaan als RTL4 nieuws correspondent en heel veel andere Nederlanders zou dit weleens een heel bijzondere run kunnen worden. Natuurlijk ben ik er bij om (live) verslag te doen van deze run.

Er is pas sinds vandaag weer internet in het hotel. Jullie houden dus nog enkele NYC verslagen van me te goed. En zoals Johan Cruijff altijd zo prachtig zegt “Ieder voordeel heeft zijn nadeel.” Volgend jaar ben ik er alsnog bij en dit keer samen met Fieke en hopelijk ook met een aantal van jullie”.

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!


Recent