Ik start morgen.. ECHT hoor!

Begin jij ook iedere week met de gedachte dat je nu écht een keer twee of drie keer per week gaat hardlopen (of een andere sport)? Of dat je vanaf maandag écht gezonder gaat eten? Ik begin bijna iedere week met deze gedachte(s) aan mijn week.

Toch maak ik het meestal niet waar. Want ik houd teveel van mijn snoepjes, drankjes en snacks. En ja ik kan ze vervangen met gezondere versies, maar een leven zonder de Snicker kan ik niet aan. Het leven zonder mijn Albert Hein huismerk appelsap boordevol (ON)gezonde suikers is ook onmogelijk.

Twee of drie keer sporten is opzicht best haalbaar, maar niet als ik het me voorneem. Ik ren als ik tijd en zin heb. Niet omdat het moet, want dan bezwijk ik onder de druk. Daar zit denk ik ook het probleem. Jezelf doelen stellen is oké, maar iets moeten maakt de activiteit vaak een stuk minder leuk. Want iets moeten betekent vaak dat je liever iets anders zou willen doen. Mijn advies? Gewoon gaan als je zin en tijd hebt. Dat maakt het ook het sporten ook veel leuker! Zeker als progress boekt en je vorderingen effect hebben op je fysieke en mentale gesteldheid. Wat betreft het (on)gezonde voedsel vooral blijven eten wat je lekker vindt. Stop er af en toe er wat gezonds tussendoor en dan komt het echt wel goed met ons meisjes.

Komt deze gedachte(s) ook iedere week om jouw hoek kijken? Is het een on- of haalbare gedachte(s) in jouw geval? 

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin

Recent