Oranjekoorts?

Queensday is coming up! What to do? What to wear? And where to go? Koninginnenacht en –dag, wij hebben er zin in! Crisis in je kast? Ren the day before nog even snel naar de stad en beloon jezelf met dat te gekke setje! Je hebt het verdiend! Wie hard rent mag nog harder winkelen vinden wij. Wat wij dragen op die dagen? Nou dit dus…

Night Fieke

Night Francien

Day Fieke

Day Francien

Vergeet niet om wat saillante oranje details toe te voegen aan je outfit! Het is ten slotte de dag van de Oranjes… Btw in Nederland weet je het nooit met het weer, een oranje poncho (verkrijgbaar bij Blokker of Xenos) is altijd handig voor de heb.

Reis je af naar de hoofdstad, zorg er dan voor dat je ov-chipkaart uitgerust is met voldoende saldo! Want wij spreken uit ervaring, je wilt niet in de rij staan voor de automaat tijdens Q-day en –night. Dan kun je een uur later pas deelnemen aan de feestvreugde.

Je kunt je nacht natuurlijk niet beter beginnen door een bezoekje te brengen aan de Vrijmarkt, deze worden zowel in Amsterdam, Utrecht maar ook in andere delen van Nederland gehouden. Misschien score je nog wel een paar vintage hardloopshoes voor 3,- euro. Kun je die gelijk aan je collectie toevoegen. Of dat prachtige tasje, voor maar een 1,- (afdingen hoort erbij natuurlijk). Jammer alleen datie de volgende dag toch iets minder mooi is dan je eerste instantie dacht (heeft alcohol een kleine bijrol gespeeld bij deze aan- miskoop?

Sfeerproeven? Dat doe je in de Jordaan! Fieke en ik hebben hier vorig jaar een prachtige nacht doorgebracht! Meebrallen met levensliederen, smooth moves tijdens een hitje van Rihanna en tot slot nieuwe (tijdelijke) vriendschappen sluiten met onbekenden.

WC-gebrek? Als je dan toch in die superlange rij staat, you might as well make friends. Maak een praatje met je medestanders. Wel jammer dat je je net iets te laat bedacht dat je naar de WC moest. Nog jammerder dat je daarin niet alleen staat. Hoge nood? Wildplassen kan een optie zijn, maar de boete is hoog! Geduld is een schone zaak in dit soort gevallen. Ben je eindelijk aan de beurt, wil je net rustig gaan zitten. WACHT! Think twice. Zweefplassen valt aan te raden in deze situatie. Geen WC-papier? Dat wordt schudden! Als je slim bent neem je zelf wat toiletpapier van huis uit mee, wel subtiel wegstoppen in je tasje natuurlijk. Tot zover de nacht.

Maar what to do during the day? Er is zoveel te doen, dat we je hierin geheel vrijlaten. We kunnen je wel vertellen wat wij gaan doen. Eerst gaan we met een bootje over de grachten van het Amsterdamse varen, samen met 60 andere meisjes! Girls Love 2 Party! Daarna trekken we sprintje door de binnenstad en sluiten wij geheel in stijl het feest af in het Olympisch Stadion, waar diverse grote namen hun opwachting maken. Natuurlijk zullen Fieke en ik daar ook een ereronde rennen als gebaar naar de jarige Koningin.

The day after! Kater? Moe? Loop aan het einde van de dag nog even een korte afstand, ik weet dat je ons niet gelooft, maar het helpt echt! Fieke en ik gaan dit ook doen! Waarbij we ook nog even stilstaan bij wat nu al een memorabele Koninginnedag- en nacht belooft te worden.

Waar hangen jullie uit during Koninginnenacht en -dag?

?

Fieke & Francien

Follow my blog with Bloglovin

Recent