Racetip 3: just do it!

Jouw snelste 10 kilometer ren je natuurlijk niet alleen! Daarom krijg jij elke week van mij en Julia (snelheidsduivel op de 10km) een racetip. De derde tip: just do it!

Vorige week leerde wij jou alle ins & outs voor het opstellen van een trainingsschema en nu zijn wij benieuwd: is dat gelukt? Hoe gaat het met trainen? Vandaag is het tijd om te kijken hoe Francien haar schema in de praktijk brengt en waar ze (letterlijk) tegenaan loopt.

Rust, regelmaat en…
Gezond eten! Vorige week kondigde Julia al aan dat we het daar over gingen hebben, want niets is belangrijker dan een goede basis. ‘Francien, laten we eerlijk zijn, dat zijn drie dingen waar wij niet heel goed in zijn. Ben je ook niet jaloers op mensen die wel op die manier prioriteiten kunnen stellen? Ik wel! Er zitten toch maar 24 uur in de dag en daarin moet het toch echt gebeuren. Dus een Netflixmarathon mag, net als kijken naar fitchicks op Instagram of Snapchat, als jij je drie trainingen per week maar haalt!’

Kleerscheuren
Shit, natuurlijk weet ik dat Julia helemaal gelijk heeft. Maar met mijn training is het niet helemaal vlekkeloos verlopen, mijn benen zijn nog niet helemaal blessurevrij. Er gaan tijdens mijn training nogal wat alarmbellen af in de vorm van pijnprikkels. Ik heb mijn afstand nu ingekort door eerst een stuk naar de Amstel te fietsen in plaats van te lopen, waarna ik mijn fiets in de bosjes gooi en ga rennen. En dan moet ik nog mijn best doen om niet te hard te gaan…

Alle beetjes helpen
Al lijkt het voor mij misschien als een tegenslag, Julia is toch trots op mij. ‘Heel goed dat je er toch voor gaat! Pas wel op dat je eerst volledig herstelt, misschien is het goed om samen met je fysio te overleggen en te kijken naar een oplossing.’ Maar Julia is hier niet alleen om mij van advies te voorzien. ‘Hoe is het eigenlijk met je lezeressen Francien? Ik kan me voorstellen dat jij ook wel eens geen zin heb om te trainen. Ik heb een paar trucjes voor je om toch van de bank te komen. Stel een playlist samen met lelijke meezingnummers, laat je trainingsmaatje je motiveren, sta bewust stil bij het doel dat je wilt behalen en leg alvast een beloning voor jezelf klaar voor na het trainen.’

Regen
Ja, makkelijk praten, maar wat doet Julia als het regent? ‘Kom op Francien, serieus! Zet je er overheen. Trek een jasje aan, zet een pet op en gaan met die banaan. Hardlopen in de regen is heel ontspannend. Trust me. En je wordt er hard van!’

Nu jij!
Vertel ons in de comments hoe jouw komende trainingsweek er uitziet en hoe de afgelopen weken zijn verlopen. We snappen dat Koningsdag roet in je eten gooit, maar een kater mag geen excuus zijn om de hele week niet te trainen.

?

Francien & Julia

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent